Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Δύναμη Ευθύνης: Δήμος Μετεώρων - Οκτώ μήνες εγκλωβιμού στην εσωστρέφεια, στην αδιαφάνεια...

Δύναμη Ευθύνης: Δήμος Μετεώρων – Οκτώ μήνες εγκλωβιμού στην εσωστρέφεια, στην αδιαφάνεια και στην καθηλωτική απραξία

-

Συνδημότισσες και συνδημότες, Χριστός Ανέστη!!
Ευχόμεθα μετά την δοκιμασία που περνάμε κλεισμένοι στα σπίτια μας να επιστρέψουμε σύντομα όλοι υγιείς στην κανονικότητα και να συνεχίσουμε με περισσότερες βεβαιότητες στην ζωή μας και στον αγώνα του καθενός μας για επιβίωση και συλλογική πρόοδο.
Αντιλαμβανόμενοι την αλλαγή των προτεραιοτήτων λόγο της πανδημίας, ως δημοτική αντιπολίτευση απείχαμε συνειδητά από δημόσιες τοποθετήσεις όσον αφορά στα όσα θλιβερά συμβαίνουν δυστυχώς στον Δήμο μας και αφορούν συμπεριφορές και λειτουργίες της Δημοτικής αρχής στην άσκηση των καθηκόντων της.
Ωστόσο οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην πλειοψηφία της δημοτικής αρχής μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε επ΄ αυτών καθώς εκτιμούμε ότι επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο τον Δήμο αλλά και ολόκληρη την περιοχή καθώς ναρκοθετούν την πορεία τους στο αύριο σε μια χρονική συγκυρία γεμάτη προκλήσεις για το αναπτυξιακό άλμα μέσα από την αξιοποίηση ευκαιριών και δυνατότητες που δυστυχώς περνάνε απαρατήρητες και αναξιοποίητες από την ευρισκόμενη σε μόνιμη εσωστρέφεια δημοτική αρχή καθηλώνοντας τον Δήμο και την περιοχή σε τέλμα και μαρασμό.
Η σημερινή παρέμβασή μας επιβάλλεται επίσης τόσο από τον ρόλο που μας αναθέσατε με την ψήφο σας να ασκήσουμε, όσο και με το γεγονός ότι συμπίπτει με την παρέλευση οκτώ μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής .
Σκιαγραφώντας σε γενικές γραμμές την λειτουργία της δημοτικής αρχής διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι :
1. Σε μια εποχή που απαιτούνται σχέδιο, πρόγραμμα, στρατηγική, διεκδικητικό πλαίσιο, η σημερινή δημοτική αρχή πορεύεται «έτσι δίχως πρόγραμμα», μένοντας δραματικά πίσω από τις εξελίξεις!!
2. Η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής καθιστά τον Δήμο και την περιοχή χωρίς ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων . Απόδειξη ότι οχτώ μήνες ο Δήμαρχος δεν έχει επαφή με τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα και χειρίζονται τεράστιους εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.
3. Ο Δήμος, λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής, είναι εντελώς αποκομμένος από τις προκλήσεις και τις εξελίξεις που συμβαίνουν σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στον τοπικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.
4. Η δημοτική αρχή αδυνατεί να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση των έργων που βρήκε σε πορεία εκτέλεσης διακινδυνεύοντας ακόμη και την απένταξή τους κάτι που σημαίνει απώλεια πόρων.
5. Με την απραξία της, τις λανθασμένες επιλογές της και μια σειρά άλλες δράσεις στην διοικητική διάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών διέλυσε την διοικητική δομή , επάρκεια και επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου να μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των Δημοτών.
6. Με την ανικανότητα του Δημάρχου να επιτελέσει τα καθήκοντά του όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και με τις επιλογές να προσλάβει μια σειρά ειδικών συνεργατών και συμβούλων όχι μόνο επέφερε στρεβλώσεις σε βασικές λειτουργίες του Δήμου που έχουν αντανάκλαση τόσο στην λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, όσο και στους δημότες αλλά και επιβαρύνοντας οικονομικά τον Δημοτικό προϋπολογισμό στερώντας το Δήμο από πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλους σκοπούς.
7.Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου με πλήρη αδιαφάνεια με αποφάσεις που η νομιμότητά τους ελέγχεται καθώς υπηρετούν την εξόφληση των προεκλογικών γραμματίων και δεσμεύσεων του Δημάρχου, κάτι που καταδεικνύουν και μια σειρά εξελίξεων που έλαβαν χώρα πρόσφατα όπως οι παραιτήσεις του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Ευθυμίου Χανιώτη που ποτέ δεν προσέλαβε αλλά απασχολούσε και του μέλους της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων , συμπολίτη κτηνιάτρου κ. Ιωάννη Θεοδώρου.
Αμφότεροι στα κείμενα των παραιτήσεων τους, δεν επιρρίπτουν απλά ευθύνες του Δημάρχου και Αντιδημάρχων (βλέπε επισημάνσεις κατά του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης), αλλά αναδεικνύουν ολιγωρία, αδιαφορία, αδιαφάνεια, ανακολουθία λόγων και πράξεων και παντελή έλλειψη συνεργασίας, σχεδιασμού και οργάνωσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.
Επιβεβαιωτικά των παραπάνω συμπεριφορών και επισημάνσεων αποτελούν οι δημόσιες παρεμβάσεις μελών της Δημοτικής του Ομάδας απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση ειδικών συνεργατών του Δημάρχου. Αλήθεια, τί βλέπουν τα μέλη της Δ.ΟΜ. και έφτασαν στην δημόσια απαίτηση απομάκρυνσης των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου. Ποιος θα εξηγήσει τα γιατί και τα πως; Και ποιος θα προσμετρήσει τις συνέπειες που εγκυμονεί για τον Δήμο και την περιοχή η εσωστρέφεια, η απουσία σχεδίου και προγραμματισμού;
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές και οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και ενώ η νέα Δημοτική αρχή έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η πόλη μας προχωρώντας με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των σημαντικών έργων, που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική αρχή, κατανάλωσε τον χρόνο στην εσωστρέφεια, στην νομή και διανομή της εξουσίας παραβαίνοντας τη βασική επιταγή του συντάγματος ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό και την ασκούν οι εκλεγμένοι από το λαό εκπρόσωποί του, οδηγώντας τον Δήμο και τον τόπο συνολικά σε στρεβλώσεις , σε στασιμότητα και τέλμα.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η κατάσταση της πτωτικής πορείας που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μια χαμένη τετραετία και όχι μόνο αυτό αλλά φαλκιδεύει την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής για τα επόμενα πολλά χρόνια καθώς ο Δήμος μένει έξω από τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και επιλογές σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε σε μια στιγμή που ο Δήμος και η περιοχή έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που αξιοποιούμενα μπορούν να οδηγήσουν σε αναπτυξιακό άλμα στο μέλλον.
Δυστυχώς ο Δήμος ΜΕΤΕΩΡΩΝ και η περιοχή μ΄ αυτήν την δημοτική αρχή δεν έχουν φωνή, δεν διαθέτουν διεκδικητικό πλαίσιο, δεν έχουν διασύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων, δεν έχουν σχέδιο, δεν ακούγονται πουθενά πέραν των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον Δήμο, να αναδείξουμε τις ευθύνες του Δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής και να τους καταστήσουμε απόλυτα υπεύθυνους και να ξεκαθαρίσουμε πως ως αντιπολίτευση θα ασκήσουμε τον έλεγχο που απορρέει από την εντολή που μας έδωσαν οι δημότες μας αλλά και τη ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον και στην προοπτική του τόπου μας καλώντας όλους τους δημότες να δραστηριοποιηθούν στον κοινωνικό έλεγχο της δημοτικής αρχής που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου αδίκησε και διέψευσε κατάφορα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα 5 χρόνια εξουσίας σου με μηδενικό έργο τα θυμάσαι; Την τρομακτική ήττα των εκλογών , την θυμάσαι; Η παρηγοριά σου πλέον , κείμενα εντυπωσιασμού ακόμα μια φορά ! Μην μας πεις ότι το έγραψες εσύ. Αφήστε όλοι σας τον εκλεγμένο Δήμαρχο μας να μας κυβερνήσει !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...