Χωρίς παιδίατρο κι ακτινολόγο είναι η Καλαμπάκα παρότι δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο. Οι ανάγκες παιδιατρικής κάλυψης για τα 1476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη της πόλης καλύπτονται με επικουρικούς παιδιάτρους που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να προβεί στην άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αποδοθεί στους κατοίκους η δημόσια υγεία που τους αξίζει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β΄ Αθήνας – Το Ποτάμι
Αθήνα, 10.10.2017

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Χωρίς παιδίατρο και ακτινολόγο το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας υπάρχει μόνιμη θέση παιδιάτρου η οποία έχει καλυφθεί από 17.11.2015 αλλά η παιδίατρος απασχολείται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι ανάγκες της Καλαμπάκας, μιας περιοχής που υπάρχουν 1476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη, καλύπτονται με επικουρικούς παιδιάτρους που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης, εδώ κι οκτώ (8) μήνες έληξε η ενός (1) έτους θητεία ακτινολόγου που είχε προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό κι εργαζότανε στο Κέντρο Υγείας τρεις φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη που δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο κι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να υπάρχει ένας ακτινολόγος έστω δύο φορές την εβδομάδα κι ένας παιδίατρος σε μόνιμη βάση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Κέντρο υγείας Καλαμπάκας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here