Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Η παρουσία του Κυριάκου στη ΔΕΘ: Από το επικοινωνιακό "φαίνεσθαι" στο μεταρρυθμιστικό "είναι"

Η παρουσία του Κυριάκου στη ΔΕΘ: Από το επικοινωνιακό “φαίνεσθαι” στο μεταρρυθμιστικό “είναι”

-

Με την ομιλία του στη ΔΕΘ,το βράδυ του Σαββάτου και με τη συνέντευξή του, η οποία ακολούθησε, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κέρδισε απλώς -κατά κράτος- τον Αλέξη Τσίπρα στο επίπεδο των εντυπώσεων. Σημείωσε μία στρατηγική και καθαρή νίκη και στο, κατά πολύ σημαντικότερο, πεδίο της πολιτικής ουσίας.

Νίκη όχι τόσο προσωπική, αφού η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας, ελάχιστα ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή διελκυστίνδα των πολιτικών αρχηγών και κομμάτων. Νίκη συλλογική, στο μυαλό και στις καρδιές όλων των υπεύθυνων πολιτών που αγωνιούν για τις εθνολαϊκίστικες αυταπάτες στις οποίες έχει ενδώσει -κατά καιρούς και τωρα περισσότερο από ποτέ- η πατρίδα μας.

Γιατί, δυστυχώς, ήδη από τη δεκαετία του 80, το βήμα και οι συνεντεύξεις τύπου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είχαν διαβρωθεί από τις τοξικές ορίζουσες του λαϊκισμού, με τις αλήστου μνήμης ανδρεοπαπανδρεϊκές κορώνες (συχνά, μάλιστα εκπεμφθείσες από τη θρυλική για την κοσμική ζωή της Συμπρωτεύουσας, “ΡΕΜΒΗ”) να διαστρεβλώνουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα μιας -με δανεικά- ευημερούσης -τότε- Ελλάδος και να διαστρέφουν τον εναρκτήριο ρόλο της ΔΕΘ που, από σημείο βηματοδότησης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και ιδιαιτέρως της Μακεδονίας, με διαβαλκανική, μάλιστα, ακτινοβολία, εκφυλίστηκε σταδιακώς σε εστία δηλητηρίασης των δημοσίων ηθών με τη δημαγωγική καλλιέργεια της πολιτικής όξυνσης και της διαχειριστικής αβελτηρίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είδαμε τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και σημερινό Πρωθυπουργό, να ξεθάβει, από τις σκοτεινότερες γωνιές ενός παλαιάς κοπής πολιτικού ήθους (χαλκευμένου με τα εργαλεία της θεσμικής ανευθυνότητας και της εξουσιομανίας) τις φαυλότερες και ανειλικρινέστερες εξαγγελίες που άκουσαν ποτέ οι Θεσσαλονικείς και οι Θεσσαλονικιές, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από το βήμα της ΔΕΘ.

Απέναντι σε αυτήν την τόσο επικίνδυνη και επώδυνη, για τον τόπο και τους πολίτες, προϊστορία λαϊκίστικης ψευδολογίας και λαοπλάνου εξαπάτησης των πολιτών, η οποία συνδέεται συνειρμικά με τη ΔΕΘ, παρακολουθήσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθρώνει με τόλμη και παρρησία, έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο, με τεκμηριωμένη μεταρρυθμιστική ορμή, συνδυασμένη με ανθρώπινο πρόσωπο κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας.

Ακούσαμε ρεαλιστικά επιχειρήματα ορθολογικής μελλοντικής και ελπιδοφόρου αναφοράς, απαλλαγμένα από τις τοξικές προσμίξεις του λαϊκισμού που από το ίδιο βήμα, δύο χρόνια πριν, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, εξαπάτησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Αυτή τη φορά το σκηνικό αλλάζει. Παρά τις σκληρές δοκιμασίες της εξαπατηθείσης και αυταπατηθείσης κοινωνίας μας, διαγράφεται μια προοπτική αληθινής αλλαγής, στον ορίζοντα. Μιας αλλαγής που ξεκινά με την αποδραματοποίηση της πολιτικής μας ζωής, μέσα από την αντικατάσταση του δειλού κυβερνητικού επικοινωνιακού και παρελκυστικού “φαίνεσθαι¨με το τολμηρό αντιπολιτευτικό -και συντόμως πρωθυπουργικό- μεταρρυθμιστικό “είναι” του Κυριάκου. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέτος στη ΔΕΘ, αποτέλεσε ένα εύστοχο πολιτικό κτύπημα στην καρδιά, τόσο του αριστερόστροφου, όσο και του δεξιόστροφου λαϊκισμού, σηματοδοτώντας το μπόλιασμα της πολιτικής μας ζωής με τη συγκροτημένη ελπίδα ανάκαμψης.

Αυτή η συγκρότηση πολιτικής υπευθυνότητας, στοχοπροσήλωσης και ισχυρού μεταρρυθμιστικού παλμού, αποτυπώθηκε και στην ευρύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Συμπρωτεύουσα, με τα εγκαίνια των γραφείων της Ενώσεως Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης, να αναδυκνύουν τους πολύτεκνους στο επίκεντρο μιας κοινωνικής πολιτικής η οποία, βασισμένη σε αναπτυξιακές δυναμικές, τους αναγνωρίζει ως βασικούς συνεκτικούς πολλαπλασιαστές του αιμορραγούντος κοινωνικού, οικογενειακού και οικονομικού ιστού της πατρίδος μας.

Η ψύχραιμη, υπεύθυνη και κεντροβαρής προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προεδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, υπογραμμίσε την ιδεολογική και επικοινωνιακή δυναμική που αποκτά η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου. Μια κοινωνικά κεντρομόλο, διεθνώς σεβαστή και κομματικά ενωτική δυναμική που την καθιστά ικανή να αρθρώσει ολοκληρωμένες προτάσεις (μακριά από ακροδεξιές υπερβολές και αριστερογενείς αβδηριτισμούς) για ενα θέμα που η σοβαρότητά του το κρατά ψηλά στην εθνική και κοινωνική αντζέντα των τελευταίων ετών.

Η εφετινή ΔΕΘ αποτέλεσε ένα προνομιακό πεδίο ανάδειξης του ηγετικού παραστήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμπέδωσε την παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας έτοιμος να πορευθεί με νέα στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία, απαλλαγμένα από πολιτικά, οικονομικά ή ηθικά βαρίδια του χθες, μακριά από εσωκομματικά ή διαπλεκόμενα φέουδα και βιλαέτια. Άνοιξε, έτσι, τη Νέα Δημοκρατία ξανά στους πολίτες.

Άνοιξε δρόμο επιστροφής σε όλους εκείνους τους κεντρογενείς ψηφοφόρους που, δυσαρεστημένοι από αρκετά προηγούμενα λάθη της ΝΔ είχαν στραφεί σε ακραίες, γραφικές ή εξαπατητικές πολιτικές επιλογές, τιμωρητικού χαρακτήρα. Άνοιξε και το δικό του πρωθυπουργικό βήμα, επιταχύνοντας παράλληλα τον βηματισμό της χώρας προς μια πορεία ανάκαμψης, επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς και θεσμικής και οικονομικής αναζωογόνησης.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ