tameteora.gr

tameteora.gr

Ενημέρωση για τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας έγινε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση-ενημέρωση για τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά από τη Διευθύντρια του Κέντρου CTY (Center for Talented) Greece που εδρεύει στο ίδρυμα «Ανατόλια» κα Τσουλφά Γεωργία και την υποδιευθύντρια κα Σαμαρά Χάιδω.
Στην παρουσίαση-ενημέρωση παραβρέθηκαν ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης και 5ης Περιφέρειας Τρικάλων κος Σπαθής Απόστολος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καλ/κας κα Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα Δρούγκα Σοφία και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας κος Αγραφιώτης Αλέξανδρος.
Η ενημέρωση είχε εθελοντικό χαρακτήρα και απευθύνθηκε αρχικά σε εκπαιδευτικούς όλων των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμπάκας με παρουσία των Διευθυντών τους και εκπαιδευτικών στις 13.30μμ και στη συνέχεια στις 16.00 μμ σε γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Οι ομιλήτριες είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού για τη δράση του προγράμματος, το στόχο, τα μαθήματα φοίτησης και τη διαδικασία συμμετοχής των παιδιών στις απαραίτητες εξετάσεις και την μετέπειτα εξέλιξή τους.
Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά, CTY (Center for Talented) Greece, με έδρα τη Θεσ/κη, δημιουργήθηκε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με το αντίστοιχο τμήμα Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU). Το CTY Greece εντοπίζει παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες, από την Ελλάδα και την Κύπρο, με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων σχεδιασμένων από το Πανεπιστήμιο JHU. Στη συνέχεια, υποστηρίζει την εξέλιξή τους με εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας του JHU.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών, οι οποίες χορηγούνται σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια σε συνδυασμό με την άριστη επίδοση στις εξετάσεις του CTY Greece. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά χορηγήθηκαν συνολικά 197 υποτροφίες που αντιστοιχούν σε 52% του αριθμού των συμμετεχόντων στα θερινά προγράμματα του Κέντρου.
Παράλληλα με τον θεμελιώδη σκοπό να ανταποκριθεί και να ικανοποιήσει τις ανάγκες μαθητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που περνούν τις εξετάσεις του, το CTY Greece επιδιώκει τη διάχυση των καλών πρακτικών διδασκαλίας του (best teaching practices) στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας προγραμματίζοντας δωρεάν σεμινάρια-εργαστήρια αποβλέπουν στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια τις πρακτικές αυτές στη δική τους σχολική τάξη και να τις μοιραστούν με άλλους συναδέλφους τους.
Παραβρέθηκαν στην απογευματινή συνάντηση όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων της Καλαμπάκας και του Δημ. Σχολείου της Χρυσομηλιάς. Να επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι η παρουσίαση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα εξηγώντας ότι δεν επιβάλλεται με κανέναν τρόπο η συμμετοχή του κάθε μαθητή-γονέα στις μελλοντικές εξετάσεις που έχουν προγραμματιστεί σε 17 πόλεις της Ελλάδας και στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο στα Τρίκαλα.

Ο Δ/ντής του 2ου Δημ. Σχολείου Καλ/κας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας για οικόπεδα της Κοινότητας Παναγίας

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαου Ντίτορα, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια», ακυρώνεται η με αρ. 38/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας αναφορικά με την παραίτηση της διεκδίκησης της κυριότητας, νομής και κατοχής οικοπέδων που εκποιήθηκαν απευθείας και χωρίς δημοπρασία κατ’ εφαρμογή του άρθρου[…]

Περισσότερα »

1ο Δημ. Σχολείο: Η φιλία είναι σαν το ουράνιο τόξο… χωράνε όλα τα χρώματα!

Το 1ο Δημ. Σχολείο Καλαμπάκας , όπως όλα τα Σχολεία στην Ελλάδα, λέει ένα βροντερό «όχι» και κλείνει την πόρτα στη σχολική βία και εκφοβισμό. Την εβδομάδα που πέρασε, τελείωσαν οι δράσεις στις οποίες πήραν μέρος μαθητές, εκπαιδευτικοί , ειδικό προσωπικό και Τρικαλινοί ζωγράφοι. Συγκεκριμένα, προσκλήθηκε και ήλθε στον χώρο[…]

Περισσότερα »