tameteora.gr

tameteora.gr

Κατσικομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 κιλό κατσίκι, μπούτι ή σπάλα
  • 1/2 lt λευκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι κρασί Βινσάντο Σαντορίνης
  • 2 ντομάτες ώριμες χωρίς φλούδα
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 2
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μανουρομυζήθρα για το σερβίρισμα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε και ξαφρίζουμε. Η διαδικασία βρασίματος-ξαφρίσματος διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου το περιχύνουμε με το λευκό κρασί για 5 λεπτά, για να πάρει αρώματα.

Χύνουμε το νερό της κατσαρόλας και την πλένουμε.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κατσίκι -χωρίς το κρασί- και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να το τραβήξει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα ντοματάκια, τον πελτέ και την πάπρικα. Προσθέτουμε το Βινσάντο Σαντορίνης.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα. Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επιπλέον νερό. Υπολογίζουμε 3πλη ποσότητα υγρού σε σχέση με την ποσότητα μακαρονιών.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 20 λεπτά, να πάρουν κοκκινωπό χρώμα και να δέσουν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και το κατσίκι στο πιάτο με μανουρομυζήθρα.

ΠΗΓΗ: tastefull.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοτόπουλο φιλέτο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα -4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα -2 κούπες ντοματίνια -Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι -3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα -225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες -Βαλσάμικο ξύδι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε[…]

Περισσότερα »
Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ -200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα -250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες -2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά -2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος -130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος -1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -2[…]

Περισσότερα »