Το φαινόμενο της καθίζησης του εδάφους στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων, έφτασαν στην ιστοσελίδα tameteora.gr πληροφορίες για ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε πριν από 13 χρόνια περίπου στην περιοχή του Αγιοφύλλου – άλλοι το τοποθετούν χρονικά κοντά στον μεγάλο σεισμό της Κοζάνης το 1995.

Στην περιοχή «Πηγάδι του Κλέφτη» έχει σημειωθεί καθίζηση του εδάφους, που δημιούργησε σε μικρή απόσταση από την υπάρχουσα μεγάλη χαράδρα μία άλλη μικρότερη, και ανάμεσά τους μια πλαγιά που χρόνο με το χρόνο και μετά από κατολισθήσεις φθίνει.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγιοφύλλου, Ζήσης Καραγιάννης, μιλά στην κάμερα της ιστοσελίδας tameteora.gr για το φαινόμενο αυτό, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να το ελέγξουν και να αποφανθούν για τα αίτια που το προκάλεσαν.

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν συνδέεται το φαινόμενο με παλαιότερο μεγάλο σεισμό ή άλλες σεισμικές δονήσεις, αλλά επειδή ενδεχομένως υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις, οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τις ελέγξουν και να τις αξιολογήσουν, καθώς σαφώς και πρέπει προληπτικά να ερευνώνται όλες οι αναφορές που γίνονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img