Με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας ασφαλούς και υπεύθυνης μετακίνησης στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ποδηλατώντας με το ΕΣΠΑ στην πόλη μου», και σκοπός είναι το πρόγραμμα να εξελιχθεί σε θεσμό.
Χθες στον Βόλο μαθητές από 18 σχολεία γνώρισαν την αξία του ποδηλάτου στην ζωή τους , μέσα από το παιχνίδι σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε Η Περιφέρεια και Η Διαχειριστική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.
Οι μαθητές μαζί με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα συμμετείχαν σε ένα εμπνευσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων, με ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας εμπνευσμένη από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως η «ρόδα της βιωσιμότητας», ενώ δόθηκε και σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, δεινός ποδηλάτης συνομιλώντας μα τα παιδιά ανέφερε πως προπονείται τέσσερις φορές την εβδομάδα και δεν εγκαταλείπει την ποδηλατική γυμναστική. Είπε επίσης πως η ενσωμάτωση του ποδηλάτου ως βασικό μέσο μετακίνησης δίνει την ευκαιρία στους λιλιπούτειους πολίτες να διαμορφώσουν μια νέα κουλτούρα και να κατανοήσουν ποιος είναι ο ρόλος μας για το περιβάλλον και την λειτουργία της πόλης.
Έδειξε τον δρόμο ο Περιφερειάρχης…
