Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Τότε που το ψηφοδέλτιό μας, είχε κατέβει με 5 αντί για 6...

«Τότε που το ψηφοδέλτιό μας, είχε κατέβει με 5 αντί για 6 υποψηφίους»

Ο Χρίστος Λιάπης για το πολιτικό Alzheimer's

-

O Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, μίλησε πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Πειραιώς, με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου του Alzheimer και της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά:
«Ευχαριστώ τον Σοροπτιμιστικό όμιλο Πειραιώς για την τόσο τιμητική πρόσκληση προς το πρόσωπό μου και για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών του Πειραιώς, όπως ακριβώς είχα την ευκαιρία να πράξω και αρκετές φορές κατά το παρελθόν, για τους Τρικαλινούς και τους Καλαμπακιώτες συμπολίτες μου, στα ΚΑΠΗ των Τρικάλων και της Καλαμπάκας.

Πρόληψη, φροντίδα και τιμή για αυτό το ευαίσθητο, συνάμα δε και πάντοτε πολύτιμο, ηλικιακό κομμάτι της κοινωνίας μας. Για τους γέροντες και τις γερόντισσές μας που οι εμπειρίες της ζωής τους και οι παρακαταθήκες τους αποτελούν πολύτιμα εφόδια αξιακής θωράκισης της κοινωνίας μας απέναντι στα δεινά της κρίσης.»

Σε σχετικές του δηλώσεις προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσως, όχι μόνον με την ιατρική του ιδιότητα, αλλά και με την ιδιότητα του μέλους του Μητρώου Στελεχών και του εν δυνάμει υποψηφίου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λιάπης προσέθεσε:
“Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις παθήσεις της 3ης ηλικίας δεν έχουν και δεν πρέπει να τους δίνουμε πολιτικό χρώμα. Κίνητρό μου ήταν πάντα η χρησιμότητά μου στους συνανθρώπους μου. Όχι η ψηφοθηρία. Για αυτό επιδιώκω να εκθέτω τις επιστημονικές μου απόψεις, όχι μόνον στους συντοπίτες μου, αλλά και σε ευρύτερα ακροατήρια. Όχι μόνον προεκλογικώς, αλλά συνεχώς. Όπως κάναμε στην Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα, ήδη από το 2016. Γιατί η νόσος του Alzheimer και οι λοιπές νευροεκφυλιστικές παθήσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Είτε πρόκειται για τις γερόντισσες και τους γέροντες των ορεινών χωριών του Νομού μας, στα οποία υπηρέτησα ως Αγροτικός Ιατρός, είτε πρόκειται για το “αστικό βάθος” των ηλικιωμένων πολιτών του μεγαλυτέρου λιμανιού της χώρας.
Επειδή όμως, είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν μπορώ να μην θυμηθώ τον όχι και τόσο μακρινό Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, η Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer είχε συμπέσει με την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου και εγώ είχα αρθρογραφήσει σχετικώς, επισημαίνοντας τους κινδύνους της πολιτικής αμνημοσύνης, για τη χώρα. Παρότι τότε το πολιτικό τοπίο ήταν ζοφερό για τη Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με μεγάλη διαφορά. Γιατί δεν περίμενα το 2018 και το 2019 για να παρουσιασθώ ως αυτόκλητος υποψήφιος Βουλευτής, σε μια σίγουρη εκλογική νίκη και σε μια ακόμη πιο σίγουρη, 4/εδρική εκλογική περιφέρεια. Ασκώ δημόσιο αντιπολιτευτικό λόγο από το 2015, επισημαίνοντας το πόσο επικίνδυνος ήταν για τη χώρα ο κ. Τσίπρας και οι παρ’ αυτώ. Και το πράττω τούτο με προσωπικό κόστος στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή μου ζωή, καθότι δεν δίστασα να μεταχειρισθώ και επιστημονικά εργαλεία, όταν έκρινα πως παρά την όποια δεοντολογική αμφιλεγομενικότητα, αυτό έκρινα ότι επέβαλλε η προστασία του κοινού καλού. Όπως τότε που απέδωσα το “Σύνδρομο της Ύβρεως” στον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, αυτά που έγραφα και αυτά που δήλωνα στον ΣΚΑΙ, τον Σεπτέμβριο του 2015, τότε που υπήρχε έλλειμμα υποψηφιοτήτων στη Νέα Δημοκρατία, τότε που το ψηφοδέλτιό μας στα Τρίκαλα είχε κατέβει με 5 αντί για 6 υποψηφίους και τότε που δεν ήμαστε τόσοι πολλοί οι, πρόθυμοι να βγούμε στην 1η γραμμή, Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες. Για να μην έχουμε κοντή μνήμη….
http://www.skai.gr/news/opinions/article/293411/pagosmia-imera-alzheimer-apo-ti-mnimoniki-sti-mnimoniaki-ekfulisi/

“Η επετειακή συγκυρία θέλησε η πρώτη μετεκλογική μας ημέρα να αποτελεί ταυτόχρονα και την Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της νόσου Alzheimer, καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης….Μπορεί η επανεκλογή του κυρίου Τσίπρα και η συντριπτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ να δύναται να συνδεθεί ευκρινώς και -δυστυχώς- ειρωνικώς με μια ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της λήθης, αφού μόνον σε πολιτικό Alzheimer μπορεί να αποδοθεί η επανεπιβράβευση της μνημονιακής μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ, από έναν επιλήσμονα, στα όρια της ιδεολογικής και συνθηματολογικής λωτοφαγίας, λαό. Μπορεί, επίσης, να ταιριάζει, σαρκαστικά, αυτή η επετειακή ημέρα της λησμονιάς με τον “επιλήσμονα (πολιτικό και θεσμικό) ναρκισσισμό” που επέδειξαν αρκετά από τα κυβερνητικά στελέχη του επταμήνου της “πρώτης φοράς αριστερά” -η πλειονότητα των οποίων καταποντίστηκε…”

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή:
Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan. Είναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Εκπαιδεύτηκε στην Ά’ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης των Η.Π.Α. Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ” Άγιοι Ανάργυροι” και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά, συστεγαζόμενος με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργο Αλεβιζόπουλο και δεύτερο ιατρείο στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Καλαμπάκα. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του.

Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εμφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και ο ίδιος, είναι εγγονός του Ήρωα του Ελληνοαλβανικού Έπους, Εφέδρου Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας και γιος του αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Χρυσοστόμου Λιάπη και της Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.physionatsis.gr

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr