Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τη συμμετοχή Τρικαλινών η πανθεσσαλική κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Με τη συμμετοχή Τρικαλινών η πανθεσσαλική κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

-

Μαζική κινητοποίηση διοργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Πέμπτη στη Λάρισα στην πλατεία ΑΤΑ, ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έγιναν ακόμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το κέντρο της Λάρισας, στην πλατεία Λαού.

Ο Τ. Τσιαπλές σημείωσε μεταξύ άλλων: «Και από τη συγκέντρωση της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, εδώ στη Λάρισα, όπως και από τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, που φέρνει τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σε βάρος των λαών της χώρας μας, της γειτονικής ΠΓΔΜ και όλων των Βαλκανίων, στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό, λέμε ΝΑΙ στη φιλία, στην αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών, για ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Αυτή η στάση του ΚΚΕ είναι η μόνη γνήσια πατριωτική και διεθνιστική από τη σκοπιά του λαού, αντίθεση στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στην υποκρισία των δυνάμεων του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου και του αντιδραστικού εθνικισμού, που θέλουν να σέρνουν τους λαούς πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, αποκρύπτοντας τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και την ταύτισή τους μ’ αυτούς».

Επισήμανε πως «το ΚΚΕ θα καταψηφίσει στη Βουλή την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτή όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα είναι απαρχή νέων επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και όλης της Βαλκανικής, που με τον κοινό αντιιμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό αγώνα τους πρέπει να αποτρέψουν.

Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο μέχρι πρότινος εταίρος της, ο ακροδεξιός κ. Καμμένος, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη.

Με επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας, με την εγκατάσταση εδώ στην 110 ΠΜ της Λάρισας αμερικανικών κατασκοπευτικών drones, ειδικών δυνάμεών τους στο Βόλο, ελικοπτέρων “Απάτσι” στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμα και σχεδιασμό για μεταφορά “ειδικών όπλων”, ανάμεσά τους και πυρηνικών στον Άραξο.

Είναι αθλιότητα, να παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών ως δήθεν “προοδευτική”, ακόμα και “αντιιμπεριαλιστική” γιατί τάχα προκαλεί ρήγματα ανάμεσα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις!».

Ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι «η επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δεν είναι ούτε κατά διάνοια “προοδευτική” ούτε πολύ περισσότερο “αντιιμπεριαλιστική”. Είναι μέχρι τα μπούνια αντιδραστική και φιλοϊμπεριαλιστική, γιατί την ήθελαν και την επέβαλαν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να βάλουν άμεσα στο ΝΑΤΟ τη γειτονική ΠΓΔΜ, προκειμένου να πετύχουν, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη δημοσιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Έκθεσης” του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, που επαινώντας το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο “προοδευτική” είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτόν το λόγο και στη Συμφωνία των Πρεσπών διατηρούνται και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, προκειμένου να αποτελούν μια διαρκή “εστία” αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Βαλκανίων, ανάλογα με το τι επιτάσσουν κάθε φορά τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστών.

Αυτές οι δυνάμεις και οι δολοφονικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που αιματοκύλισαν επανειλημμένα τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις.

Η ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, που έχει τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στη Βουλή από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους νέους πρόθυμους συνοδοιπόρους τους και η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ δεν θα σημάνει την ομαλοποίηση της κατάστασης στα Βαλκάνια, αλλά ανοίγει νέες επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος του ελληνικού λαού και των γειτονικών λαών, που αν δεν κινητοποιηθούν, θα την πληρώσουν ακόμα μια φορά ακριβά.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν μένει μόνο στην καταψήφιση αυτής της άθλιας συμφωνίας, αλλά καλεί την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σε αγώνα μέσα από το οργανωμένο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γίνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενάντια στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτούς, ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία, για να φύγουν τα αμερικανικά drones από τη Λάρισα, οι ειδικές δυνάμεις τους από το Βόλο, τα “Απάτσι” από το Στεφανοβίκειο και να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η κυβέρνηση να πληρώνει τα 4 δισ. ευρώ για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ».

Ο Τ. Τσιαπλές κάλεσε σε «αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό, ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών των Βαλκανίων και ευρύτερα, για την ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Ο λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τις αντιδραστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους.

Καλούμε, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Να ψηφίσουν μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, στην ευρωβουλή και τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...