Συνάντηση εργασίας Βουλευτών Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση είχαν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χρήστος Σιμορέλης και κ. Σάκης Παπαδόπουλος την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν το Νομό Τρικάλων και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι Βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα χρηματοδότησης αναγκαίων έργων στο Νομό. Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για τα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Εσωτερικών (ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ) που θέτουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και ενισχύουν την Τοπική Ανάπτυξη. Επίσης οι Βουλευτές συζήτησαν με τον Υπουργό για τα φραγμάτα Νεοχωρίτη και Πύλης, τόνισαν πως πρόκειται για έργα με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή τα οποία πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Ενδεικτικά το φράγμα Νεοχωρίτη θα συμβάλει στην άρδευση 80.000 στρεμμάτων, στην υδροδότηση 11 οικισμών και στην ανάσχεση πλημμυρικών φαινομένων που καταστρέφουν το χειμώνα την περιοχή.

Στη συνέχεια οι Βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό το θέμα του δάσους Μαλακασίου, το οποίο μέσω δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων έχει αποδοθεί στην δικαιοδοσία του Δήμου Μετσόβου. Ακόμη ενημέρωσαν για τις διαδικασίες διερεύνησης των νομικών και διοικητικών περιθωρίων που έχουν ξεκινήσει από πλευράς των κατοίκων, ώστε να επανεκκινήσει η εξέταση της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δάσους. Επιπλέον οι Βουλευτές ενημέρωσαν τον Υπουργό για το ζήτημα του οικισμού Φλαμουλάκι που, από λανθασμένες ενέργειες στο παρελθόν, δεν εντάχτηκε στους οικισμούς προ του 1923 παράβλεψη που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Ο Υπουργός τόνισε πως η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και γίνεται στοχευμένα, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. Ο κ. Χαρίτσης κατανόησε το σύνολο το προβλημάτων και εξέφρασε την πρόθεση του να διερευνήσει τρόπους επίλυσης μέσω θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου. Ακόμη δεσμεύτηκε για θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα που αφορούν χρηματοδότηση έργων του Νομού μέσω του «ΦιλόΔημου». Όλοι συμφώνησαν για επόμενη συνάντηση εργασίας σε σύντομο διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ