Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε η Παν. Δριτσέλη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Βαγγέλη Αποστόλου συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αγροτικό κόσμο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την βελτίωση της ρευστότητας στην αγροτική παραγωγή.

Ως προς τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κατανοώντας την κατάσταση εξακολουθεί να καλεί σε ουσιαστικό διάλογο, για την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που τίθενται από την πλευρά των αγροτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα αγροτικά εφόδια. Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι βασικό να προχωρήσουν σε αυτή την κατεύθυνση συντονισμένα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, δημιουργώντας οικονομία κλίμακας, μέσω συνεταιριστικών σχημάτων βάσης.

Το νέο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση των παραγωγών, ώστε να επιτυγχάνονται και καλύτερες τιμές στην προμήθεια εφοδίων, αλλά και σε σχέση με την τιμή του προσφερόμενου αγροτικού προϊόντος, από τους παραγωγούς προς τη δευτερογενή αγορά χονδρικής.

Τέλος, η Παναγιώτα Δριτσέλη επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ένταξης των αρδευτικών έργων υποδομής του Νομού Τρικάλων στο νέο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε ώριμα μελετητικά έργα να μπορέσουν να εκτελεστούν άμεσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img