Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ στο “Γόμφοι trail, Στα μονοπάτια των προγόνων μας”, την Κυριακή 2/10

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με μεγάλη συμμετοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα, υλοποιήθηκε ο 1ος Ημιορεινός αγώνας δρόμου ¨Γόμφοι trail, Στα μονοπάτια των προγόνων μας¨ στους Γόμφους Τρικάλων.
Η ΕΟΔΥΑ με 8 πιστοποιημένους έμπειρους Εθελοντές και με Υγειονομικό – Διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψε υγειονομικά τον αγώνα με ομάδες Εθελοντών αναπτυγμένες κατά μήκος της εξαιρετικά πανέμορφης ορεινής διαδρομής και την Εκκίνηση/Τερματισμό. Η σήμανση της διαδρομής ήταν άψογη και σε όλα τα δασικά μονοπάτια υπήρχαν Εθελοντές και σταθμοί εφοδιασμού για την εξυπηρέτηση των Δρομέων.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων με το Δήμο Πύλης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός του είδους στην περιοχή του Δήμου Πύλης και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων. Τα 2/3 των διαδρομών του αγώνα πραγματοποιήθηκαν στους πρόποδες του όρους «Ίταμος», της οροσειράς της Πίνδου και το υπόλοιπο 1/3 στον κάμπο της Θεσσαλίας, στη σκιά της Πίνδου και των Αγράφων.

Στόχος ήταν η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρχαίου πολιτισμού των Γόμφων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨. Οι διαδρομές της διοργάνωσης ήταν εξής:
α) Διαδρομή ¨Αρχαίοι Γόμφοι¨, απόσταση 22χιλ. (+400μ. υψομετρική διαφορά).
β) Διαδρομή ¨Φίλιππος Β’¨, απόσταση 7χιλ. (+100μ. υψομετρική διαφορά).
γ) Διαδρομή 1000μ ¨Κάρπιος Διόνυσος¨ για μικρούς Μαθητές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Γόμφων και το Δήμο Πύλης, για την εξαιρετικά άψογη και επιτυχημένη διοργάνωση, τη Φιλοξενία προς τους Εθελοντές, τους Δρομείς και Φυσιολάτρεις που συμμετείχαν, καθώς και την υποδειγματική συνεργασία & συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων (ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ, Κ. Υγείας Πύλης κτλ). Επίσης ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη, να αναθέσουν την Υγειονομική – Διασωστική υποστήριξη του αγώνα στην ΕΟΔΥΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ