Στις 27 & 28/11 τo Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο – Πρόγραμμα του συνεδρίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με κεντρικό μήνυμα και άξονα της πλούσιας θεματολογίας του «Το φαρμακείο στην “υπηρεσία” της τρίτης ηλικίας» θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2021, και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί διαδικτυακά και απευθύνεται στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με θέμα «Υγιείς, ασφαλείς και σύγχρονες πόλεις». Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς που θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην υγεία, στην πρόληψη, στη φροντίδα, αλλά και στην καθημερινότητα του φαρμακείου.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας και στο πώς μπορούμε οι φαρμακοποιοί, ως επιστήμονες υγείας, μπορούν να τις εξυπηρετήσουν και να τις καλύψουν, βελτιώνοντας το επίπεδο της υγείας και κατ’ επέκτασιν την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών. Στον πλαίσιο αυτό και σχετικά με τα άτομα στην τρίτη ηλικία, θα παρουσιαστούν τα παρακάτω θέματα: – Ενότητα «COVID -19 και τρίτη ηλικία.

Ο ρόλος του φαρμακοποιού» – Τρίτη ηλικία και υποκείμενα νοσήματα – Η φαρμακευτική φροντίδα του γηριατρικού ασθενούς – Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες στην τρίτη ηλικία και η ενίσχυση της θρέψης με κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής – Άσκηση στην τρίτη ηλικία – Τρίτη ηλικία και υπερμελάγχρωση: Εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες του φαρμακείου, προτεινόμενες συνταγές καθώς και τρόποι επικοινωνίας με το δερματολόγο και τον ασθενή.

Ακόμη, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Στρογγυλό τραπέζι «Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Αναστασίου, πρόεδρο Φ.Σ. Τρικάλων, και συμμετέχοντες τους κ.κ.: Απόστολο Βαλτά, πρόεδρο ΠΦΣ, Σεραφείμ Ζήκα, πρόεδρο ΙΔΕΕΑΦ, Δημήτρη Γαγάτση, πρόεδρο Φ.Σ. Καρδίτσας, Αθανάσιος Κουτσούκης, πρόεδρο Φ.Σ. Λάρισας, και Κώστα Ματσιόλη, πρόεδρο Φ.Σ. Μαγνησίας.

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ Αντώνιος Αυγερινός. Επιστημονικές και επαγγελματικές ομιλίες με θέματα όπως: – «Η αξιοπιστία της επιστήμης και των επιστημόνων στην πρόσφατη πανδημία» – «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19»

Το συνέδριο μοριοδοτείται με 12 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ. Για να δείτε το αναλυτικό και να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.panthessaliko.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ