Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καινοτόμα εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την γαστρονομία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καινοτόμα εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την γαστρονομία

-

Καταγράφηκε και αναδείχθηκε η Τρικαλινή Γεύση, με το δικό της brand name METEORISIMO, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την τοπική γαστρονομία στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας με το δικό της brand name METEORISIMO με διακεκριμένους προσκεκλημένους και ομιλητές.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα σημαντικό σταθμό στη δεκαπενταετή καινοτόμα δράση του Επιμελητηρίου για την καταγραφή, ανάδειξη και ενσωμάτωση στο τοπικό τουριστικό προϊόν της τοπικής γαστρονομίας με το δικό της brand name METEORISIMO, με ομιλητές την κορυφαία σεφ, πρέσβειρα ελληνικής γαστρονομίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία αγωνίζεται για την ανάδειξη της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, την πρόεδρο του παγκοσμίου οργανισμού γαστρονομικού τουρισμού Μαρία Αθανασοπούλου και τον πρόεδρο του τμήματος διαιτολογίας και διατροφολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, πως «το Επιμελητήριο Τρικάλων ήταν το πρώτο της χώρας που έδωσε έμφαση στη γαστρονομία ανάγοντας σε προτεραιότητα την ανάδειξη της πλούσιας Τρικαλινής γαστρονομίας δημιουργώντας το 2005 την «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ Α.Ε.». Μιας αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρίας η οποία δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του κλάδου με το συντονισμό και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Σκοπός και στόχος της ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΣ ΓΕΥΣΗΣ Α.Ε. είναι η διατήρηση της παραδοσιακής Τρικαλινής κουζίνας η οποία συνδέεται με την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής».
Ακολούθως ο κ. Γιαγιάκος τόνισε: «Στη συνέχεια προέκυψε η ανάγκη να αποκτήσει η τοπική γαστρονομία το δικό της, αναγνωρίσιμο brand name. Έτσι γεννήθηκε το METEORISIMO μέσω του οποίου ταυτοποιήθηκε η τοπική γαστρονομική ταυτότητα που αναδείχθηκε σε ειδική εκδήλωση η οποία έγινε το 2014 στο Μύλο Ματσόπουλου, παρουσία διακεκριμένων σεφ και βέβαια επαγγελματιών του κλάδου όπου διασυνδέθηκε ο γαστρονομικός μας πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής η οποία συνδέεται άμεσα με την Μοναστηριακή Κοινότητα των Μετεώρων και τη μοναστική κουζίνα».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων αναφέρθηκε στην προώθηση των διαδικασιών για την πιστοποίηση του Τρικαλινού λουκάνικου το οποίο είναι το μοναδικό κρεατοσκεύασμα που θα αποκτήσει την ταυτότητα Προϊόντος Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης αλλά και στη μοριακή ταυτοποίηση της άριστης ποιότητας ρίγανης Κόζιακα για να καταστεί ο νομός Τρικάλων το κέντρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει νέες προοπτικές και στην υπόθεση της τοπικής γαστρονομίας.
Καταλήγοντας ανέφερε πως «στόχος μας είναι η Τρικαλινή παραδοσιακή κουζίνα να μπει σε όλα τα επισιτιστικά επαγγέλματα του Νομού που θα φέρουν το σήμα METEORISIMO και στους καταλόγους τους θα προστεθεί ειδική κατηγορία για την τοπική κουζίνα και γι’ αυτό προχωράμε μαζί γιατί είναι οι βασικοί συντελεστές αυτού του εγχειρήματος».
Στην εκδήλωση αποτυπώθηκε η τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων (βίντεο) που θα αξιοποιηθεί για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Το Επιμελητήριο Τρικάλων βράβευσε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή της Περιφέρειας στις καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου και απένειμε τιμητικά το έμβλημα του Επιμελητηρίου στους ομιλητές για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την προώθησή της ως βασικού στοιχείου του τουριστικού μας προϊόντος, όπως και στον επιχειρηματία της εταιρίας Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. Μιχάλη Σαράντη για την πολύτιμη συνεισφορά της εταιρίας στην υλοποίηση της εκδήλωσης ως μέγας χορηγός και στον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιο Λάππα για την επίσης σημαντική χορηγία της τράπεζας.
Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ανταλλαγή ευχών για την έλευση του νέου έτους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θαλάσσιος Κόσμος»: Με ένα τηλεφώνημα η παραγγελία σας στο σπίτι σας!

Για την προάσπιση της υγείας όλων μας και για τη δική σας εξυπηρέτηση, το κατάστημα «Θαλάσσιος Κόσμος» στην Καλαμπάκα παραδίδει τις παραγγελίες σας και στην πόρτα σας με ένα τηλεφώνημα στο 2432077418! Επιλέξετε από τη μεγάλη διαθέσιμη ποικιλία από κατεψυγμένα ψάρια, λαχανικά και σφολιατοειδή ή νωπά ψάρια, καθώς και από...