Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κάλεσμα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του Νομού μας για τη λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων το σχολικό έτος 2019-2020.

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά ότι τα πράγματα δε θα κυλήσουν «κανονικά», όπως υπόσχεται για άλλη μια φορά και η νέα κυβέρνηση. Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε παραμένουν άλυτα, ενώ οι δυσκολίες που συνδέονται με την εκπαιδευτική διαδικασία αυξάνονται. Οι αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία κάνουν τη μόρφωση και την εκπαιδευτική διαδικασία να φαντάζουν σαν Γολγοθάς για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους .

Όλοι όσοι έχουν μια στοιχειώδη εικόνα της πραγματικότητας γνωρίζουν ότι οι απόλυτες προτεραιότητες για τη στήριξη της εκπαίδευσης είναι: η χρηματοδότησή της, η πραγματοποίηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών, η αναβάθμιση των υποδομών, οι σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται στα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά βιβλία, τα μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων μαθητών κ.ά.

Οι “έξι άξονες” για την εκπαίδευση που παρουσίασε η κυβέρνηση ΝΔ, στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός σχολείου πιο ακριβού εξεταστικού κέντρου και του Πανεπιστημίου-επιχείρηση. Αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένουν οι διπλές πανελλαδικές εξετάσεις και οι λιγότερες επιλογές σε σχολές για τους μαθητές. Η όποια γενική μόρφωση σταματά ουσιαστικά στην Α´ Λυκείου. Μένουν τα ατελείωτα φροντιστήρια, το μεγαλύτερο άγχος και πίεση στους μαθητές

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, συνεχίζονται με πιο γρήγορο ρυθμό οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, με στόχο την «αποκέντρωση – αυτονομία» όπως την ονομάζουν, δηλαδή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση και το κράτος, στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος σταδιακά απαλλάσσεται από την υποχρέωση να παρέχει ισότιμα την εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, να χρηματοδοτεί με τον ίδιο τρόπο όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξαρτώντας τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους στους «ιδίους πόρους» του κάθε ιδρύματος, εντείνοντας τους φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Με λίγα λόγια, οι σπουδές των παιδιών από …το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο, θα εξαρτώνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στο παρελθόν, από το «πορτοφόλι» της οικογένειας.

Περνάμε στην αντεπίθεση, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Τις προηγούμενες χρονιές δεκάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτούργησε στην πόλη μας με τη στήριξη των Εργατικών Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα ως έκφραση αλληλεγγύης. Πολλοί ήταν και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.
Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς του Νομού μας (φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς) και τους καλούμε να στηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.

Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετάσχει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού. Γιατί, όπως έλεγε και η μεγάλη παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη, «Ο δάσκαλος δεν είναι μόνο γράμματα, είναι περισσότερο από όλα ο ίδιος παράδειγμα αγωνιστικό και αποφασιστικό με τη δράση του, με το βίο και την πολιτεία του για του μαθητές του».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980778853 και 6973229797

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ