Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΑΣΜΥ: Ερωτήματα για τη δημιουργία του νέου "Σώματος Υπαξιωματικών"

ΣΑΣΜΥ: Ερωτήματα για τη δημιουργία του νέου “Σώματος Υπαξιωματικών”

-

1. Στον απόηχο των όσων διαδραματίζονται παρασκηνιακά (δυστυχώς για εμάς χωρίς εμάς), σχετικά με τη σύσταση νέου σώματος Υπξκων (φαίνεται ότι επισπεύδονται αλλαγές) και αφορά και στους αποφοίτους ΑΣΣΥ, οι οποίοι δεν φαίνεται να διαχωρίζονται απ’ τους υπόλοιπους Υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες συζητούνται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι οποίες (αν μη τι άλλο) θα καθορίσουν ένα διαφορετικό τοπίο στο θεσμό του Μόνιμου Υπαξιωματικού, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές, ότι μέχρι την 06 Σεπ 19 ζητήθηκε τόσο από τη ΓΕΣ/ΔΟΡ, όσο και τα λοιπά Επιτελεία του ΥΠΕΘΑ, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το θέμα αυτό.

2. Πέραν των όσων συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, στο Σύνδεσμο κατέφθασαν πλείστα μηνύματα, με την εντεινόμενη ανησυχία και αγανάκτηση μεγάλου αριθμού μελών του Συνδέσμου και πληθώρας συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και διετούς και τριετούς φοίτησης, σχετικά με τη δημιουργία του νέου «Σώματος Υπαξιωματικών». Τα παρακάτω ερωτήματα ρητορικά μεν χρήζουν όμως δε, καλόπιστης απάντησης.

● Προς τι τόση βιασύνη και γιατί σχεδιάζεται κάτι για μας δίχως εμάς;

● Μήπως υπάρχουν οι ενδείξεις εκείνες, από την μέχρι τώρα αξιολόγηση των Αξκών εξ ΑΣΣΥ, μέσω των οποίων τεκμαίρεται το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η μη προαγωγή και εξέλιξή τους, πέραν του βαθμού του Ανθυπασπιστή;

● Μήπως ο κ. ΥΦΕΘΑ (έχοντας από πριν τη βούληση) ξαφνικά έχοντας τη «δύναμη» (που ως Α/ΓΕΣ δεν είχε) την παρούσα χρονική στιγμή, θέλει κατ’ αυτό τον τρόπο να επιβάλει την αποστροφή του στο θεσμό των Μονίμων Υπαξιωματικών;
● Θα δημιουργηθεί Σώμα Υπαξιωματικών στα πρότυπα του Αμερικάνικου Στρατού; ή αυτοσχεδιάζουμε (στο πόδι κοινώς), προτείνοντας την υποβάθμιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ, αντί για την πραγματική αναβάθμιση (3ετής φοίτηση) των Σχολών Υπαξιωματικών (και των σπουδών σε αυτές). Μη λησμονούμε ότι ο Μόνιμος Υπαξιωματικός στα πλαίσια του Αμερικάνικου Στρατού αλλά και των Ευρωπαϊκών, αντίστοιχα, έχει το κύρος που του αρμόζει με αρμοδιότητες και καθήκοντα αντίστοιχα των ικανοτήτων και του βαθμού του.

● Ο Υπασπιστής Διοικήσεως τελικά θα αποτελέσει τον πρόδρομο των εξελίξεων; (Η στασιμότητα του βαθμού βολεύει και στο μισθολόγιο).

● Η 3ετής φοίτηση των Σπουδαστών στη ΣΜΥ (ΑΣΣΥ), με την ταυτόχρονη αλλαγή των κύκλων σπουδών, εμπλουτισμένη σε μεγάλο βαθμό με αντικείμενα σπουδών εφάμιλλα των αντίστοιχων ετών των ΑΣΕΙ, δεικνύει την παραδοξότητα της προοπτικής με τη στασιμότητα στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, έχοντας ως αποτέλεσμα την αυτόματη υποβάθμιση του βιοτικού και επαγγελματικού επιπέδου όσων με υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Σχολές ΑΣΣΥ.

● Μπορούν να ενοποιηθούν σε ένα Σώμα, στελέχη διαφορετικής εκπαίδευσης (3 έτη σε ΑΣΣΥ) και προέλευσης (Πανελλήνιες εξετάσεις, κατατακτήριες ή μετεγγραφές από άλλα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), με στελέχη διαφορετικής εκπαίδευσης και προέλευσης????

● Γνωρίζουν οι υποψήφιοι των ΑΣΣΥ, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να συμπληρώσουν τις τόσο υψηλές βάσεις μορίων και θα κληθούν να καταταγούν την 09 Σεπ 19 στα ΑΣΣΥ, τις προθέσεις και μεθοδεύσεις του κ. ΥΦΕΘΑ, καθώς και αν σταδιοδρομία τους θα είναι αυτή την οποία επέλεξαν και αγωνίστηκαν να πετύχουν?????

● Γνωρίζει ο κ. ΥΦΕΘΑ ότι με την επιτακτική, βιαστική και άκομψη εφαρμογή των προσωπικών του σχεδίων, αντί για τη δημιουργία ενός ενιαίου και δυνατού Σώματος Υπαξιωματικών, έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί διενέξεις, κόντρες, ανταγωνισμό και στο τέλος ίσως και διχόνοια μεταξύ των Υπαξιωματικών, ενέργειες που ήδη διαφαίνονται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης??????

3. Πολλά σχέδια της παρούσας Κυβέρνησης είχαν προαναγγελθεί, χωρίς ωστόσο να ενσωματωθεί ο καταποντισμός των αποφοίτων ΑΣΣΥ (Μόνιμοι Υπαξιωματικοί) στα μεγαλόπνοα σχέδια του προεκλογικού προγράμματος της Παρούσας Κυβέρνησης με αποτέλεσμα τον κεραυνό εν αιθρία για όλους τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, και πολύ περισσότερο για τους νεοεισελθόντες, μη δίνοντας τους κατ’ αυτό τον τρόπο το δικαίωμα να εξελίσσονται ως Αξιωματικοί.

4. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και δεν μπορεί να γίνουν ασφαλώς από τη μια ημέρα στην άλλη. Ιδιαίτερα όταν ένας εδραιωμένος θεσμός όπως αυτός των Μονίμων Υπαξιωματικών καλείται να αλλάξει και να χάσει πολλά από τα προνόμια που έχει διαχρονικά κατακτήσει. Όχι μόνο επειδή έχουν αποκαλυφθεί κάποια ζητήματα που ρίχνουν σκιές στο θεσμό αυτό, αλλά πρωτίστως γιατί πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος, με άλλα λόγια δικλείδες ασφαλείας.

5. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση παλαιότερης μελέτης για τον Υπξκό του «μέλλοντος», η οποία τηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Προφανώς και χρειάζεται χρόνος, την ίδια ώρα ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ροκανίζει το χρόνο και κανείς δεν νομιμοποιείται πλέον να παίρνει αποφάσεις για εμάς, δίχως εμάς για τις οποιεσδήποτε αλλαγές.

6. Συναφώς σημειώνεται ότι πέραν των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και αναμένουμε, κατακλυστήκαμε από πλείστα ερωτήματα και νοιώσαμε την ανησυχία και αγανάκτηση των αποφοίτων της Σχολής για όλα τα προαναφερθέντα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε για την προοπτική όλου αυτού του εγχειρήματος.

7. Να σημειωθεί, επίσης, ότι αυτοί που σκέφτονται την προώθηση αυτού του εγχειρήματος, ξεχνούν ότι στις θέσεις τους είναι διορισμένοι για να υπηρετήσουν το έννομο συμφέρον των Ελλήνων πολιτών (ιδιότητα την οποία κατέχουν και οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ) και όχι να επεξεργάζονται την ταπείνωση και υποβάθμιση τους.

8. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι, όσο καλά επικοινωνιακά καταφέρουν να χειριστούν το εν λόγω θέμα, κανείς δεν είναι ανόητος σήμερα, έτσι ώστε να πιστέψει τα παραμύθια περί αναβάθμισης του ρόλου των Υπαξιωματικών, αναβάθμιση με βαθμολογική καταπόντιση δεν γίνεται, πολύ απλά διότι αυτό λέει η λογική.

9. Όταν θέλουμε να εισάγουμε νέους θεσμούς στα πρότυπα άλλων στρατών θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εισάγουμε και την Αξιολόγηση των Ανωτέρων από τους Κατωτέρους (υφισταμένους), θεσμό που λίγοι στρατοί δεν εφαρμόζουν, μεταξύ αυτών και οι Ελληνικές Ε.Δ.

10. Αναμένουμε τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και καλούμε όλους του αποφοίτους της Σχολής να ενισχύσουν το Σύνδεσμο για να σταθεί δυνατός και στο ύψος των περιστάσεων που διαμορφώνονται.

11. Στους ετέρους Συνδέσμους αποφοίτων ΑΣΣΥ (Αεροπορίας & Ναυτικού) που κοινοποιείται το παρόν, τους καλούμαι να συνδράμουν και να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, από την δική τους πλευρά.

12. Τέλος το πλαίσιο των επόμενων βημάτων του Συνδέσμου, θα καθοριστεί σαφώς από τις εξελίξεις της μεταρρύθμισης του «Σώματος Υπαξιωματικών» που σχεδιάζεται για μας, χωρίς εμάς.

Βροντοφωνάζουμε στην Πολιτεία:«Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος: Ευάγγελος Στέφος, 6936504322
Ο Γεν. Γραμματέας: Στέφανος Κουκουράβας, 6948644184

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...