Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Συνάντηση του Υπευθύνου Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία...

Συνάντηση του Υπευθύνου Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

-

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Τρικάλων, συνάντηση του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Θεσσαλίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Σωματείων για τις διευρυμένες υπηρεσίες του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης, υλοποίησης μελετών και ερευνών, πληροφόρησης και συμβουλευτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα Σωματεία με βάση τις ανάγκες τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ο Υπεύθυνος Παραρτήματος και Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας κος Τρύφων Πλαστάρας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, από την πλευρά της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων κος Ευάγγελος Αγγελάκης και οι Πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων (των Μηχανοσιδηρουργών κος Χρ. Γκαραγκούνης, των Βιοτεχνών Έτοιμων Ενδυμάτων κα Δ. Αγγελή, των Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων κα Ε. Νταιλιάνη, των Εστιατορίων – Πρόχειρου φαγητού (fast-food) κος Ν. Παπαευθυμίου, των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών κα Λ. Παπαδημητρίου, των Λευκοσιδηρουργών κος Π. Παπαθεοδώρου, των Επιπλοποιών – Ξυλουργών Ν. Τρικάλων κος Ι. Σκανδάλης, των Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων κος Χ. Σιαματας, των Υδραυλικών Ν. Τρικάλων και Περιχώρων κος Ν. Βαλομάνδρας, των Εμπόρων Ελαστικών – Βουλκανιζατέρ κος Σ. Κύργιας, του Έτοιμου Φαγητού – Χατζηπετρεϊκα κος Β. Κολώνας, των Αποικιακών Εδώδιμων – Παντοπωλών κος Α. Μαρκαντώνης, των Αρτοποιών κος Λ. Κόγιας, των Βαφέων Αυτοκινήτων κος Θ. Κοφίτσας, των Επισκευαστών Ψυκτικών Οικιακών Συσκευών κος Η. Πούλιος καθώς και εκπρόσωπος των Ιδιοκτήτων Αστικών Λεωφορείων).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν :

– για την πρωτοβουλία «ΚΑΝΩΝ» που υλοποιείται από τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των παραγομένων προϊόντων, τόσο των μοναστηριακών κοινοτήτων όσο και των μικρών παραγωγών και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο για όλες τις ομόδοξες χώρες.

– για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την έγκαιρη προειδοποίηση «Early Warning» και τη 2η ευκαιρία το οποίο απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία,.

– για δράσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που αφορούν στην προώθηση των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) μικρών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων συνέβαλλε καθοριστικά στην δημιουργία έξι (6) επιχειρηματικών δικτύων και συστάδων επιχειρήσεων (cluster) σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπως η οινοποιία, η ολοκληρωμένη διαχείριση ακινήτων, η μεταποίηση τοπικών προϊόντων, ο οικολογικός τουρισμός, η εγκατάσταση και προώθηση εξαρτημάτων ανελκυστήρων κ.α.

– για τη μικροχρηματοδότηση επιχειρήσεων έως 25.000, η οποία θα αποτελεί ισχυρή ένεση ρευστότητας για τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις.
Προτεραιότητα είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της ΓΣΕΒΕΕ ως εθνικού κοινωνικού εταίρου και των Ομοσπονδιών μελών της, η δημιουργία και η διάχυση επιστημονικής γνώσης για θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και η ενίσχυση των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Με αφορμή τα παραπάνω υλοποιούνται σειρά δράσεων όπως :

– Εφαρμογή σύγχρονου και άμεσου τρόπου αμφίδρομης ενημέρωσης των τοπικών Ομοσπονδιών και των στελεχών τους γύρω από ειδικά θέματα ενδιαφέροντος συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

– Παρακολούθηση του οικονομικού περιβάλλοντος και των πιλοτικών απασχόλησης και αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και μελετητικών δημοσιεύσεων που άπτονται θεμάτων ειδικών πολιτικών για τις ΜμΕ.

– Στήριξη της επιχειρηματικότητας, διάγνωση αναγκών των επαγγελματιών, επαγγελματική κατάρτιση, μαθητεία και δια βίου μάθηση.

– Έργα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της ενημερωτικής συνάντησης και στο πλαίσιο της δέσμευσης των συμμετεχόντων για αναβάθμιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους Πρόεδρο ΟΕΒΕΜ κο Τ. Πλαστάρα, τον Πρόεδρο Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητήριου Μαγνησίας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας κο Σεραφείμ Μαουσίδη και τον Πρόεδρο Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών κο Γ. Γκάλιο καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Τρικάλων συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη συνδιοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκε η πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο πρώτο τετράμηνο του 2019 με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ, των ΟΕΒΕ (Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας), της Ιεράς Μητρόπολης, της Περιφέρειας, των Δήμων και των Επιμελητήριων. Δέσμευση όλων είναι η εκδήλωση να πραγματοποιείται ανά έτος και στις υπόλοιπες πόλεις. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hamogelo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr