Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση η κυκλοφορία στην οδό Τρικάλων

Επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση η κυκλοφορία στην οδό Τρικάλων

-

KYKLOFORIAKO-SAKELLARIOY-ST-05

Στην πρότερη κατάσταση επανέρχεται από την αρχή της εβδομάδας η κυκλοφορία στην οδό Τρικάλων, ενώ θα παραμείνουν όπως έχουν οι υπόλοιπες αλλαγές που έγιναν.
Αυτά ανέφερε πριν από λίγη ώρα στη συνέντευξη τύπου, που έδωσε από το γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου, για το θέμα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία το τελευταίο εξάμηνο.
Από αύριο θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στα σήματα που τοποθετήθηκε επί της οδού Τρικάλων (από το Δημαρχείο μέχρι το Διβάνη) και πιθανότατα τη Δευτέρα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, με διπλή κατεύθυνση και εκ περιτροπής στάθμευση (μονά-ζυγά), βάζοντας τέλος και στον πεζόδρομο.

«Είμαστε περήφανοι, διότι είχαμε το θάρρος να εφαρμόσουμε τη μελέτη. Δεν είναι αποτυχία, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής», είπε και απέδωσε την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση σε δυστοκία και σε μπέρδεμα αρμοδιοτήτων (Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκσηης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Υπουργεία κ.λπ.).

Ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε και στην εκδίκαση πέντε ενστάσεων που αφορούν κάποιες άλλες αλλαγές σε δρόμους (Βλαχάβα, Κονδύλη, Διογένους, Ρόδου και Μασούτα), λέγοντας ότι για αυτές τις περιπτώσεις θα εφαρμοστεί ό,τι αποφασισθεί από την Επιτροπή που προσέφυγαν οι δημότες.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο κ. Σακελλαρίου είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει το θέμα του πεζοδρόμου στο μέλλον, σε περίπτωση που επανεκλεγεί.


Έγγραφα

Ο κ. Σακελλαρίου έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχετικά έγγραφα.

1) Το πρώτο στάλθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
Αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Προσφυγή κατοίκων Καλαμπάκας κατά της αριθμ. 373/2013 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας.
ΣΧΕΤ. α ) Το 4010/229211/25-11-2013 έγγραφό σας.
β) Η από 15-11-2013 προσφυγή κατοίκων Καλαμπάκας.

Αναφερόμενοι στην παραπάνω (β) σχετική σας πληροφορούμε ότι η αριθμ. 373/2013 απόφαση του Δ.Σ.Καλαμπάκας είναι μη εκτελεστή πράξη της Διοίκησης και δεν προσβάλλεται με υποβολή Αιτήσεως Ακυρώσεως ενώπιον του Γ.Γ.Α.Δ. Στην προκειμένη περίπτωση η 373/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα , δεδομένου ότι η διαδικασία θα έχει περαιωθεί όταν εκδοθεί η σχετική εγκριτική απόφαση της Γ.Γ.Α.Δ.Ο.Στ.Ελ. Κατά συνέπεια η (β) σχετική προσφυγή θεωρείται ως απαραδέκτως ασκηθείσα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3127/03 (67 Α).
Όσον αφορά στην εξέταση του θέματος με το αρθρ. 228 του Ν. 3852 /10, η Υπηρεσία μας είναι αναρμόδια και σε κάθε περίπτωση η (β) σχετική έχει σιωπηρώς απορριφθεί.

2) Το δεύτερο έγγραφο στάλθηκε από το Γραφείο της Γενικής Γραμματέως η. Πόπης Γερακούδη προς τον Δήμο και λέει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Δήμου Καλαμπάκας»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αναφορικά με τις αποφάσεις της Δημοτικής σας Αρχής που αφορούν σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη πόλη της Καλαμπάκας, τόσο η έγκριση αυτών όσο και η έναρξη εφαρμογής των, σας ενημερώνουμε ότι, με βάση τη νέα διαδικασία έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα καταστεί δυνατόν να γίνουν υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ακόλουθης διαδικασίας:
• Ανάθεση, εκπόνηση, παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης από τα όργανα του Κυρίου του Έργου που εν προκειμένω είναι η Δημοτικής σας Αρχή.

• Έγκριση της παραπάνω μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από έλεγχό της, από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου (ΔΜΕΟ), λόγω παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο που διέρχεται από την πόλη της Καλαμπάκας.

• Έκδοση αποφάσεων εφαρμογής της μελέτης από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση.
Η ανωτέρω διαδικασία είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προτείνονται από την μελέτη, η οποία συντάσσεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής και αφορούν στην πόλη σας. Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε όπως η οδός Τρικάλων από το Διβάνη έως το Δημαρχείο να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς κυκλοφορίας.


Η εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Πέραν αυτών λάβαμε την παρακάτω απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκσης, από τους επαγγελματίες που έχουν προσφύγει κατά των κυκλοφοριακών αλλαγών:

ΘΕΜΑ: «Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Δήμου Καλαμπάκας»

Σχετ.: α) Το υπ. αριθμ 33218/8-10-2013 (υπ. αριθμ 3576/222679/11-11-2013 πρωτ. της Υπηρεσίας μας) έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας β) Το υπ. αριθμ 37024/11-11-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας γ) Το υπ. αριθμ 1526/22-1-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας δ) Το υπ. αριθμ 25193/256688/31-1 -2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης Α.Δ. Θ.- Στ. Ελ.
ε) Το υπ. αριθμ 408/12649/27-1-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης / Τμήμα Διοικητικού — Οικονομικού Ν. Τρικάλων Α.Δ. Θ.- Στ. Ελ. στ) Το υπ. αριθμ 25193/256688/31-1-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης Α.Δ. Θ.- Στ. Ελ.
ζ) Η από 20-1-2014 αίτηση των κ.κ. Λεωνίδα και Σωτηρίου Μακεδόνα Αναφορικά με την μελέτη του θέματος σας γνωρίζουμε τα εξής:

• Η υπ. αριθ. 90/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελέγχθηκε ως προς την νομιμότητά της από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας — Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα Διοικητικού — Οικονομικού Ν. Τρικάλων) με τήν υπ. αριθμ 1734/97397/27-5-2013 απόφαση της Γεν. Γραμ. Απ. Διοίκησης, η οποία αφορά στη παοαλαβή τηο Α’ Φάση της εν λόγω μελέτης.

• Ωστόσο αναρτήθηκε στη Διαύγεια Ορθή Επανάληψη της παραπάνω απόφασης 90/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να αναφέρεται ως προς τι έγινε ορθή επανάληψή της. Στην περίπτωση αυτή θεωρούμε ότι η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να αποφανθεί για τον αν απαιτείται εκ νέου έλεγχος νομιμότητας της ορθής επανάληψης της υπ. αριθμ. 90/2013 απόφασης.

• Η υπ. αριθμ. 373/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία αφορά στα εξής α) Αποφασίζει επί αιτημάτων των πολιτών σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη, β) Εντέλλεται για συνέχιση της μελέτης και ολοκλήρωση Β’ φάσης) απαιτείται να ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της από το Τμήμα Διοικητικού — Οικονομικού Ν. Τρικάλων σύμφωνα με το άρθρο 225 του ν. 3852/2010 και το άρθρο 24 του Π.Δ. 138/2010, λόγω αρμοδιότητας

• Με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας (με αριθμ 725/13-1 -2014) εγκρίθηκε η Β’ Φάση της μελέτης από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου και πιστοποιείται η συμμόρφωση του αναδόχου στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραλαβή του συνόλου της μελέτης «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της πόλης Καλαμπάκας»

• Η παραπάνω απόφαση θα πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο νομιμότητας

• Η μελέτη και τα συνοδευτικά έγγραφα, (αφού έχει εξασφαλιστεί το νομότυπο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) θα πρέπει να αποσταλεί στο Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην ΔΜΕΟ για τελικό έλεγχο και έγκριση, διότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν και σε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ν. 2696/1999 όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.

• Μετά την παραπάνω έγκρισή της από την ΔΜΕΟ η μελέτη επιστρέφεται στους ενδιαφερόμενους (Δήμο Καλαμπάκας) και η αρμόδια για την περιοχή Αστυνομική Διεύθυνση εκδίδει απόφαση για την εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της εγκριθείσας μελέτης.
Μετά τα ανωτέρω σας επιστρέφουμε την μελέτη του θέματος για τις ενέργειές σας καθώς και την (ζ) σχετική αίτηση για τις ενέργειές σας .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

{gallery}KALAMBAKA/SAKELLARIOY-ST-KYKLOFORIAKO:::0:0{/gallery}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...