Με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος στο νέο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, στη λίμνη Λογγά.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, οι πιστοί προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο νέο Ιερό Μετόχι.
Οι εορτασμοί κορυφώνονται την Κυριακή 12 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος, θα ακολουθήσει η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.
Η αυριανή ημέρα αναμένεται να αποτελέσει ξεχωριστή πνευματική στιγμή για την τοπική Εκκλησία, καθώς, πέρα από την πανήγυρη του Οσίου Παϊσίου, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού, σηματοδοτώντας μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του Ιερού Μετοχίου.
Οι φωτογραφίες είναι από την ομάδα “ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΓΑ”




















































































