Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Οξύνειας.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ζαχαράκης καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, ο εφημέριος της Οξύνειας π. Γεώργιος Σταμούλης, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεώς μας π. Αχιλλέας Πολύζος και ο διάκονος Αιμιλιανός Αδάμος.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την Θεία Λειτουργία, τέλεσε και την διατεταγμένη Ακολουθία επί Σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, καθ’ ότι στον περικαλλή και ιστορικό αυτό Ιερό Ναό εδώ και αρκετό καιρό τελούνταν ανακαινιστικές και εξωραϊστικές εργασίες και ως εκ τούτου το Ιερό Θυσιαστήριο απεδόθη και πάλι στη λογική Λατρεία του εν Τριάδι Θεού.
Μετά την Δοξολογία και την Απόλυση του Όρθρου, το τυπικό της Ακολουθίας εκτυλίχθηκε με την εξής σειρά: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, θυμίασε την ανακαινισθείσα Αγία Τράπεζα και ανέπεμψε την ευχή της απαμφιάσεως. Ακολούθησε η πλύση αυτής με μοσχοσάπουνα, αγιασμένο ύδωρ, και ανθόνερο. Έπειτα το Ιερό Θυσιαστήριο απεσπογγίσθη με καινούργιους σπόγγους και εχρίσθη με Άγιον Μύρον. Αυτό εσπογγίσθη και απερροφήθη από τα «Αντιμήνσια», τα οποία τοιουτοτρόπως και δι’ ειδικής ευχής υπό του Αρχιερέως καθηγιάσθησαν. Κατόπιν στις τέσσερες γωνίες της με «κηρομαστίχη» επεκολλήθησαν ισάριθμα μικρά υφάσματα, εικονίζοντα τους Ευαγγελιστές. Η μαρμάρινη πλάκα της Αγίας Τράπεζας καλύφθηκε εν συνεχεία με ένα λευκό ύφασμα, που εικονίζει την Ταφή του Κυρίου και λέγεται «Κατασάρκιον», το οποίον δέθηκε στον κεντρικό κίονα, για να παραμείνει επ’ αυτής εσαεί. Αυτό έφερε επιγραφή με την ημερομηνία της ημέρας καθαγίασης, καθώς και το όνομα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και την ιδιόχειρη υπογραφή του. Επίσης υπάρχουν και οι υπογραφές των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Μεγάλου Μετεώρου και Βαρλαάμ όπως και του εφημερίου της Οξύνειας. Τέλος να σημειωθεί ότι στη διαδικασία πολύτιμη ήταν η βοήθεια του εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας π. Ιωάννη Κουβελά. Τέλος, η Αγία Τράπεζα ενεδύθη με καινούργια καλύμματα και ακολούθησε κανονικώς η Θεία Λειτουργία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος εξηγούσε στους πιστούς την διαδιακασία.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
