Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ – Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου Αρχιμ. Βενεδίκτου Ζαχαράκη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου αλλά και πολλών Ηγουμένων, ιερέων και μοναχών τελέσθηκε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αγίων Μετέωρων ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Πάντων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, η κεκανονισμένη από το Τυπικό της Εκκλησίας ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Βενεδίκτου Ζαχαράκη.

Συγκινητικός ήταν ο λόγος του νέου Ηγουμένου ο οποίος καταφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον προηγούμενο της Ιεράς Μονής γέροντα Ισιδωρο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και ζήτησε να είναι πάντα δίπλα του για να τον συμβουλεύει.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος ενθρονίζων τον νέο Ηγούμενο, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Καρπενησίου, τους Ηγουμένους, τους Κληρικούς και όλους τους παρισταμένους, αναφερόμενος στον ενθρονιζόμενο Αρχιμ. Βενέδικτο τόνισε τη βεβαιότητά του ότι στο πρόσωπό του έγινε η άριστη επιλογή, υπογράμμισε τα άριστα δείγματα των ικανοτήτων και της αφοσίωσής του προς το Μοναστήρι και του ευχήθηκε εγκαρδίως υγεία και μακροημέρευση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβαμιώτατος στον προηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ισίδωρο Τσιατά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ