Ενδιαφέρουσα και σημαντική για τη Διάβα εκδήλωση για τα 120 χρόνια του ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική για το χωριό της Διάβας εκδήλωση βαίνει προς την κορύφωση ο πενθήμερος εορτασμός των 120 χρόνων από την ανοικοδόμηση του ενοριακού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου.

Στην απογευματινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, αναδείχθηκε ο διαχρονικός ρόλος της Εκκλησίας στη ζωή του ανθρώπου από τα παιδικά του χρόνια ώς και σε κάθε στάδιο στη μετέπειτα διαδρομή του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο, τον Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Μπουτίνα, την εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Μετεώρων Μαρία Φροσυνάκη, τον Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Μικέλη Χατζηγάκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φώτη Αλέκο.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Φώτιο Βούρλα, τέως εφημέριο του ναού, ο οποίος ήταν ένα από κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης. Ο π. Φώτιος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα όσα περιγράφει και στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του με τίτλο «Ο ενοριακός ναός Αγίου Δημητρίου Διάβας», το οποία διατίθεται από τον ναό και τα έσοδα από τη διάθεσή του θα χρησιμοποιηθούν για την εποπεράτωση του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια η ομιλία του κ. Νικολάου Πασχάλη, Θεολόγου – Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, είχε θέμα «Ο Άγιος Δημήτριος και τα μηνύματά του στην εποχή μας».

Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Πρεσβύτερο π. Ηρακλή Φίλιο, Βαλκανιολόγο – Θεολόγο, Εφημέριο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Διάβας, ο οποίος μίλησε για την παρουσία της ενορίας δίπλα στον σύγχρονο άνθρωπο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι κεκοιμημένοι ιερείς, επίτροποι, ψάλτες και νεωκόρισσες.

Επίσης, ο π. Ηρακλής τίμησε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο, ενώ του δώρισε ένα επιγονάτιο με τον Άγιο Δημήτριο, μία εικόνα του Αγίου Δημητρίου – αντίγραφο της εικόνας που βρίσκεται στον ναό, καθώς και μία χειροποίητη γκλίτσα (από τον Δημήτριο Ποδάρα), που έφερε τον δικέφαλο αετό και τον σταυρό.

Τιμήθηκε και ο τέως εφημέριος, π. Φώτιος, για την πολυετή προσφορά του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Παπαγεωργίου – Ευθυμία Τσιαντή, Φιλόλογος & Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου (ΜΕΕΣ) Διάβας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ