Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στην αγρυπνία της Παναγίας Μετεωριτίσσης

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεγάλου Μετεώρου η εορτή της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Μετεωριτίσσης, της οποίας η Ιερά Εικόνα θησαυρίζεται στο μετεωρίτικο μοναστήρι.

Το κοινόβιο του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου εσεμνύνετο αρχικώς στην Παναγία Μετεωρίτισσα, σύμφωνα με την λατρευτική παρακαταθήκη του αγίου Αθανασίου. Ο κτίτωρ Αθανάσιος οικοδομεί στον βράχο του Μετεώρου ναό της Παναγίας της Μετεωρίτισσας Πέτρας. Μνεία για την αφιέρωση της μονής στην Παναγία Μετεωρίτισσα διασώζει σιγνογραφικό γράμμα των ετών 1348-1362. Στο καθολικό της μονής υπάρχει προσκυνητάριο με την εικόνα της Παναγίας Μετεωριτίσσης, έμπροσθεν της οποίας ανάπτονταν σύμφωνα με το Τυπικό της Μονής κηροί σε συγκεκριμένα σημεία των ιερών ακολουθιών.

Της πολύωρης ιεράς Αγρυπνίας, η οποία ξεκίνησε αργά το απόγευμα και τελείωσε τις πρωινές ώρες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Το ιερό Αναλόγιο διακόνησαν μέλη της χορωδίας Εν Ψαλτηρίω του Σχολείου Ψαλτικής, τα οποία απέδωσαν με εξαίσιο τρόπο τα μέλη της ακολουθίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ