Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας με τη συμμετοχή των δασκάλων και όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Διάβας,καθώς και αρκετών πιστών.

Ο Δ/ντης του Σχολείου με ύφος που αρμόζει στην περίσταση μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες όπως και για την αρετή και την ταπείνωση που κοσμούσε τους ίδιους, αλλά και την αρετή και ταπείνωση που προάγουν τα έργα που έγραψαν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος .

Στο τέλος μοιράστηκαν στους μαθητές κομποσχοινάκια, εικονίτσες και ένα χαρτί με λόγους του Μεγάλου Βασιλείου που απηύθυνε στους νέους της εποχής του για τα γράμματα.

Επίσης, σημειώθηκε στους μαθητές ότι παρόλο που φέτος λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ”Από τη σοφία των Τριών Ιεραρχών”, αν το επιτρέψει ο Θεός, από το επόμενο έτος και κάθε έτος η ενορία θα πραγματοποιεί σχετική εκδήλωση.

Κατά την εκδήλωση αυτή θα τιμούνται τα πρόσωπα των Τριών Ιεραρχών. Η ”Σοφία των Ιεραρχών” περιλαμβάνει θεολογική ομιλία και διαγωνισμό έκθεσης. Σχετικά με τον διαγωνισμό, οι μαθητές του Δημοτικού καθώς και του Γυμνασίου – Λυκείου θα διαγωνίζονται στην έκθεση, σε θέμα σχετικό με τους Τρεις Ιεράρχες και τα έργα τους. Στους μαθητές που θα παρουσιάζουν την αρτιότερη έκθεση, θα τους απονέμεται έπαινος καθώς κι ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Υπεύθυνη αξιολόγησης των εκθέσεων ορίζεται η φιλόλογος κα. Ευθυμία Τσιαντή, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας (Μ.Ε.ΕΣ.). Σκοπός της ”Σοφίας των Ιεραρχών” είναι η γνωριμία των μαθητών με το ήθος των Ιεραρχών και η συνάντηση με το σπουδαίο έργο τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ