Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιουνίου 2025 ο πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων, στους οποίους και είναι αφιερωμένο το καθολικό της ιστορικής Μονής.
Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βενέδικτο, πατέρες της Μονής και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως. Πολλοί ήταν οι πιστοί που και φέτος συμμετειχαν στην προσευχή τιμώντας τη μνήμη όλων των γνωστών και αγνώστων Αγίων της Εκκλησίας μας.
Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του του αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι αποτελούν ζωντανά πρότυπα πίστης και αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Μίλησε για την Ιερά Μονή Βαρλαάμ που τόσο ο προηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ισίδωρος αλλά και ο σημερινός Ηγούμενος Αρχιμ. Βενέδικτος φροντίζουν να αναβαθμίζουν συνεχώς
Αύριο Κυριακή των Αγίων Πάντων η ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου θ’ ἀρχίσῃ τὴν 5ην πρωϊνὴν καὶ ἡ Θ. Λειτουργία τὴν 7:30 π.μ.
