Τρία ερωτήματα τέθηκαν από την Αντιπολίτευση στην αποψινή 2η Λογοδοσία της δημοτικής Αρχής για το τρέχον έτος 2025.
Τον κύκλο των ερωτήσεων άνοιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ηλίας Σιούτας με το εξής ερώτημα:
Στα πλαίσια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Τρικάλων έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση αναγκαστικής παραβατικότητας και υψηλού κινδύνου καθώς έχουμε μη διακεκομμένη διαγράμμιση, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο λόγω έναρξης τουριστικής περιόδου.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία σύγχυσης και η λήψη αμφίσημων πληροφοριών από τους διερχόμενους οδηγούς.
α) Έχετε αντιληφθεί την επικινδυνότητα της κατάστασης και το άγχος που προκαλείται στους διερχόμενους οδηγούς όταν ουσιαστικά τους αναγκάζετε σε παραβατική συμπεριφορά (διέλευση από μη διακεκομμένη διαγράμμιση);
β) Σκοπεύετε να προβείτε σε καλύτερη αστυνόμευση για την τήρηση της απαγόρευσης παρκαρίσματος και εξάλειψη του φαινομένου;
γ) Έχετε αντιληφθεί ότι επί της ουσίας καταργείτε την ολιγόλεπτη στάση και ως αποτέλεσμα αυτού την πρόκληση οικονομικής ζημιάς στα καταστήματα;
Ο Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, σημείωσε αρχικά ότι η κυκλοφοριακή ρύθμιση είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε ο Δήμος στην προσπάθεια να βάλει τάξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε ενάμιση χρόνο η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε 3.300 παραβάσεις. Έτσι, είπε, αναγκάστηκαν επαγγελματίες και υπάλληλοι να πάρουν τα οχήματά τους από κεντρικούς δρόμους και να τα παρκάρουν αλλού, και να αφήσουν χώρο για ολιγόλεπτη στάση σε όλους. Πρόσθεσε ότι η αστυνόμευση στην οδό Τρικάλων ανήκει στο Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων και ότι πριν από τέσσερις μέρες μίλησε με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και θα έχει συνάντηση μαζί του για να ζητήσει αυξημένα μέτρα επιτήρησης τα Σαββατοκύριακα επί της οδού Τρικάλων και επί του οδικού κυκλώματος Μετεώρων. «Παραλάβαμε την πόλη Ουγκάντα και θα την κάνουμε Μανχάταν», είπε.
Ακολούθησε το εξής ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης Νικολάου Τρίμμη: Θα ήθελα να ρωτήσω αν σκοπεύετε να προβείτε σε ενέργειες ή αν έχετε προβεί σε ενέργειες (προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ.) για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων για τη στέγαση δομών του δήμου που αυτή την στιγμή στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια;
«Τα σχολικά κτήρια χρηματοδοτούνταν από προγράμματα της Περιφέρειας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς επικεντρωνόμαστε στον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών με εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τη Μητρόπολη γίνονται κινήσεις για να παραχωρηθεί το Γηροκομείο στον Δήμο μετεώρων, για να το λειτουργήσει. «Δεν είναι προτεραιότητά μας να σηκώσουμε νέα κτήρια, αλλά να συντηρήσουμε τα υπάρχοντα», κατέληξε.
Η αποψινή λογοδοσία έκλεισε με το ερώτημα του Λεωνίδα Κεραμίδα για τον καινούργιο αγωγό ύδρευσης της Καλαμπάκας.
Πριν από επτά (7) και πλέον χρόνια έγινε η εγκατάσταση του καινούργιου αγωγού ύδρευσης στην πόλη της Καλαμπάκας, επειδή ο παλαιός αγωγός ήταν από αμίαντο και παρουσίαζε πολλά προβλήματα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα υγείας που μπορούν να παρουσιαστούν στους ανθρώπους από τον αμίαντο, οπότε καλώς αντικαταστάθηκε. Όμως εδώ και επτά (7) χρόνια δεν έγινε η σύνδεση του καινούργιου αγωγού με τις οικοδομές τις πόλης, παρ’ ότι εδώ και λίγο καιρό άρχισε η αντικατάσταση των παλιών υδρομετρητών με καινούργιους (τηλεμέτρηση).
Τι ενέργειες έκανε ή πρόκειται να κάνει η δημοτική Αρχή, για να γίνει αυτή η σύνδεση και αν απ’ αυτό θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, ρώτησε ο κ. Κεραμίδας.
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε το έργο αφορά στη ΔΕΥΑΜ. «Η μελέτη ψηφίστηκε ομόφωνα και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρηματοδότηση τους επόμενους μήνες για τη σύνδεση του νέου δικτύου ύδρευσης», σημείωσε. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν από τα νέα υδρόμετρα, που είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. «Μετά από τις νέες συνδέσεις πρέπει να συζητήσουμε πώς θα συντηρείται το έργο», κατέληξε.
