Αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων – Οι αποφάσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 23:00 Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων, που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αντιπαραθέσεις για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού, που είχε ως κατάληξη την αποχώρηση της παράταξης του Γιάννη Παπαμιχαήλ από τη συνεδρίαση (βλ.ΕΔΩ).

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ΄αρ. 118/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα Ζήκου Νικόλαου περί χορήγησης άδειας εκτέλεσης εργασιών συντήρησης -επισκευής τοιχίου.

3. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα Μπλούτσου Θεοφάνη και Παρασκευής για παραχώρηση-εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 4 στρεμ. στην Κ. Οξύνειας στη θέση «Μακριλίβαδο» για εγκατάσταση βουστασίου.

4. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα Σελιώνη Χρήστου περί κατασκευής πέτρινης βρύσης επί της οδού Μυτιληνέλη και Λέσβου γωνία (πάρκο).

5. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση πρ-σμού οικ. έτους 2022.

6. Εγκρίθηκε ομόφωνα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση του Δήμου Μετεώρων με το Δήμο Πάρου.

7. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας για παραχώρηση κοινοτικής αίθουσας για τις ανάγκες του.

8. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής «Ο Καταρράκτης Κόντινα» για παραχώρηση αίθουσας σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες του.

9. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού

10. Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιβολή προστίμου αυθαίρετης βόσκησης βοοειδών εντός του οικισμού Ασπροκκλησιάς.

11. Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Μετεώρων, τα οποία μεταξύ άλλων απέρριπταν την αίτηση του Άθλου για χρήση των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου Καλαμπάκας, όπως απέρριπταν και το αίτημα του ΣΚΑΜ για χρήση του ταρτάν κατά αποκλειστικότητα μία ώρα (3-4 μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή.

12. Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση-συμπλήρωση του Κανονισμού Αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς το άρθρο 8, που προβλέπει την καθημερινή χρήση του 5ου κουλουάρ του ταρτάν του δημοτικού σταδίου από υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και του 6ου κουλουάρ από το κοινό.

13. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του Κοράκη Χρήστου.

14. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός κληροδοτήματος Ευσεβίου Ντούλα της Κοινότητας Καλλιρρόης οικ. έτους 2022.

15. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολ. έτος 2022-2023.

16. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολ. έτος 2022-2023.

17. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής κληροδοτήματος Ευσ. Ντούλα της Κοινότητας Καταφύτου για τη χορήγηση γαμήλιου οικονομικού βοηθήματος του εν λόγω κληροδοτήματος για τα έτη 2016 έως & 2021.

18. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής κληροδοτήματος Ευσ. Ντούλα της Κοινότητας Καλλιρρόης για χορήγηση γαμήλιου οικονομικού βοηθήματος του εν λόγω κληροδοτήματος για τα έτη 2016 έως & 2021.

19. Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου που χρησιμοποιείται ως ελεύθερος δημοτικός χώρος στάθμευσης (parking) επί των οδών: Βλαχάβα, Λαϊκής Αγοράς, Ιωάννη Μεταξά και Νικολάου Πλαστήρα στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων.

20. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του Εκπολιτιστικού–Μορφωτικού Συλλόγου Ελαφιωτών για δωρεάν παραχώρηση χρήσης αίθουσας δημοτικού σχολείου στον οικισμό Ελαφίου της Κοινότητας Αμαράντου του Δήμου Μετεώρων για την κάλυψη αναγκών του Συλλόγου.

21. Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του Σωματείου «Οι Φύλακες του Δάσους Ελαφίου» για δωρεάν παραχώρηση χρήσης αίθουσας δημοτικού σχολείου στον οικισμό Ελαφίου της Κοινότητας Αμαράντου του Δήμου Μετεώρων για την κάλυψη αναγκών του. Εισηγητής:

22. Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιχορήγηση με το ποσό των 600 ευρώ στον πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ζωής για οικονομική ενίσχυση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ