Πραγματοποιήθηκε η ενδιάφέρουσα ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του μαστού

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον καρκίνο του Μαστού και την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη στην Καλαμπάκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επικείμενων προληπτικών μαστολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν κατά το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου 2022 στο Δήμο Μετεώρων. Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο κ. Νασίκας Δημήτριος MD, PhD, ιατρός χειρουργός μαστού και εθελοντής ιατρός της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και το θέμα της ομιλίας ήταν «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Μετεώρων Σπύρος Νικολογιάννης και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και ο χειρουργός μαστού και μέλος του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Κατσιάκης Νικόλαος. Για την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. μίλησε ο Κυριάκου Γρηγόριος, χειρουργός μαστού ο οποίος στο τέλος της παρουσίασης είπε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία “ΕΜΕΙΣ” ξεκινά εκεί που σταματά το ΕΓΩ του ιατρού.

Να σημειωθεί τέλος ότι στις εξετάσεις που έγιναν το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου στην Καλαμπάκα και σε τέσσερα χωριά του Δήμου Μετεώρων εξετάστηκαν περίπου 400 γυναίκες και συμμετείχαν:
Αλεβίζου Ρομίνα, χειρουργός μαστού
Κατσιάκης Νικολαος, χειρουργός μαστού
Κολοβού Παναγιώτα, ακτινολόγος
Κυριάκου Γρηγόρης, χειρουργός μαστού
Μανιάτης Δημήτρης Γυναικολόγος χειρουργός μαστού
Νασίκας Δημήτριος, χειρουργός μαστού
Πανούσης Δημήτρης, χειρουργός Μαστού γυναικολόγος

Εθλελοντές
Μαρία Βιδάλη

Ποια είναι η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη στήριξή της στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού που είναι ανασφάλιστες και με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Δημιουργήθηκε για να στηρίζει νέους επιστήμονες στην εκπαίδευσή τους και στο γνωστικό αντικείμενο του καρκίνου του μαστού, καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής τους σε επιστημονικά δρώμενα.

Δημιουργήθηκε για να ενημερώνει και να αφυπνίζει τις γυναίκες της περιφέρειας με τις
εξορμήσεις ελέγχου που πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν σε όλη την επικράτεια.

Η προσφορά και η προσπάθεια των μελών μας είναι σημαντική και συγκινητική.
Και φυσικά δημιουργεί μία ελπιδοφόρα δυναμική για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Η αποστολή της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Η πλήρη στήριξη στη θεραπεία, ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών με καρκίνο του μαστού (διαγνωστική, ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική υποστήριξη για άνδρες & γυναίκες).
Η οργάνωση & διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ προληπτικών ελέγχων με εξορμήσεις σε δυσπρόσιτα μέρη σε όλη την Ελλάδα.
Η αφύπνιση-ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης.
Η εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες κλπ.).
Η επιστημονική έρευνα
Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού παρουσιάζει ραγδαία αύξηση στις χώρες του δυτικού κόσμου. Πλέον, είναι ο πιο συχνός καρκίνος για τις γυναίκες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις δυτικές κοινωνίες, όπου μια στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της.

Σε μια εποχή όπου πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, επειδή δεν έχουν βιβλιάριο υγείας και δεν διαθέτουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι η θεραπεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ