Την κατασκευή στεγανής δεξαμενής λυμάτων στην Κορομηλιά προωθεί η ΔΕΥΑΜ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με κυριότερο θέμα τα λύματα του Οικισμού της Κορομηλιάς συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Μετεώρων υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Κωνσταντίνου Καρακώστα.

Ο κ. Καρακώστας αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διάβας, το οποίο ζητά την κατασκευή στεγανής δεξαμενής λυμάτων στον οικισμό.

«Αυτή», τόνισε στη συνέχεια, «είναι και η πρότασή μας, να κατασκευαστεί νέα στεγανή δεξαμενή και από αυτή να μεταφέρονται τα λύματα στον Βιολογικό Σταθμό της Καλαμπάκας».

Επιπλέον, πρότεινε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενη από δύο μηχανικούς και τον Προϊστάμενο του Βιολογικού Σταθμού, Θοδωρή Βασιλόπουλο, που θα προτείνει στο Δ.Σ. τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας, Φώτης Αλέκος, είπε ότι οι υπάρχουσες δεξαμενές που κατασκευάστηκαν το 1992 δεν είναι στεγανές και για αυτό πρέπει να κατασκευαστεί νέα λίγο πιο πάνω από αυτές.

Το ίδιο τόνισε και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διάβας, Λευτέρης Δημάσης, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα, για να μην χαθεί και άλλο καλοκαίρι, διότι το πρόβλημα με το πόσιμο νερό είναι πλέον υπαρκτό. Ζήτησε επιπλέον να λαμβάνει γνώση η Κοινότητα για τα αποτελέσματα των αναλύσεων των πηγών και του νερού της Διάβας.

Η σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης, Μαρία Φροσυνάκη, συμφώνησε με την πρόταση και ζήτησε να τεθεί χρονικό περιθώριο στην Επιτροπή, για να αποφανθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜ.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος είπε, απαντώντας στον κ. Δημάση, ότι το νερό της Διάβας δεν είναι ακατάλληλο, διότι σε τέτοια περίπτωση θα έβγαινε σχετική ανακοίνωση, ενώ συμφώνησε ότι έπρεπε να τακτοποιηθεί το θέμα των λυμάτων του Οικισμού της Κορομηλιάς εδώ και χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ