Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο κατηχητικό της Διάβας

Τελέστηκε σήμερα Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας ο Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών. Κατηχητές, οι συνεργάτες του νεανικού έργου και φυσικά οι γονείς των παιδιών ήταν εκεί. Όλοι οι μαθητές των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έγιναν μια ομάδα με καλή διάθεση και όρεξη και φυσικά τη βοήθεια του Θεού ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Ο π. Ηρακλής Φίλιος είπε: ο δύσκολος καιρός της πανδημίας ταλαιπώρησε τη ζωή μας. Μας απομάκρυνε και μας προβλημάτισε. Όμως, τώρα ήρθε ο καιρός με περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά να ανταμώσουμε και πάλι όπως πρώτα. Τα Κατηχητικά ξεκινάνε!
Το Κατηχητικό αποτελεί ευλογία στη σημερινή δύσκολη εποχή με τα πολλά προβλήματά της.

Στο Κατηχητικό μιλάμε για τον Θεό, τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους, την Εκκλησία, μέσα από ιστορίες γνωρίζουμε τον Θεό και μέσα από συζητήσεις καταθέτουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας. Αλλά αυτά δεν φτάνουν! Παίζουμε, γελάμε, κατασκευάζουμε χειροτεχνίες και γευόμαστε νόστιμες τοπικές λιχουδιές σε κάθε μας ευκαιρία και συνάντηση, πηγαίνοντας εκδρομές.

Έχουμε πολλά να κάνουμε φέτος στο Κατηχητικό! Έχουμε δίπλα μας την ενοριακή βιβλιοθήκη με τόσα πολλά όμορφα βιβλία. Μας περιμένει να διαβάσουμε και να παίξουμε. Και φυσικά, έχουμε να ετοιμαστούμε για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, αλλά και για τον Μύλο των Ξωτικών! Πάρτε χαρτί και μολύβι. Ξεκινάμε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ