Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων – Οι αποφάσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 21.00 Μια ώρα περίπου διήρκησε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας, στην οποία συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, μέσω Cisco Webex, ο Χρήστος Μαλακασιώτης.

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το έργο που χάθηκε για τον Δήμο Μετεώρων, της Αγροτικής Οδοποιίας, όπως και για το έργο της αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος απάντησε ότι οι δύο μελέτες για την Αγροτική Οδοποιία απορρίφθηκαν λόγω εκπρόθεσμης υποβολής από το μελετητικό γραφείο, που τις υπέβαλε μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Για το έργο της αποχέτευσης ομβρίων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θώμος απάντησε ότι θα ξεκινήσει σε δέκα ημέρες.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προ μηνός ο κ. Θώμος είχε πει ότι το έργο ξεκινά, αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι σήμερα.

Εγκρίθηκαν τα εξής θέματα:

-Αίτημα Πινιάρα Βασίλειου περί παραχώρησης –εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση «ΠΑΛΤΑ» της Κ. Ασπροκκλησιάς για εγκατάσταση πρόχειρων σταυλικών εγκαταστάσεων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του δημοσίου δάσους Γερακαρίου για το έτος 2023. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του διακατεχόμενου δάσους Ζίγρα-Μερίτσα-Βανακλιώτη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Βλαχογιάννη Καλλιόπης περί τροποποίησης συμφωνητικού μίσθωσης δημοτικής έκτασης 4 στρ. στη θέση «ΑΥΛΟΤΟΠΟΣ» της Κ. Διάβας. Στο συμφωνητικό μπήκε και το όνομα του γιου της αιτούσας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Περί συγκρότησης Οργανωτικής Επιτροπής για την «Πόλη της Τρούφας».
Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος θα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής. Ο Γιώργος Χαντζιάρας απείχε της συνεδρίασης.

-Λήψη απόφασης επί αιτήματος Κων-νου Κώτικα για ονοματοθεσία δρόμου στην Κοινότητα Πολυθέας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση πρ/σμού οικ. έτους 2022. “Οι τροποποιήσεις για μικροποσά δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να συγκεντρώσει χρήματα, κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση”, είπε ο Χρήστος Παπαγεωργίου. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είπε ότι τον ανησυχεί από ποιούς κωδικούς παίντονται χρήματα για να βρεθούν 100.000.

-Λήψη απόφασης επί της από 29-8-22 αίτησης της ΤΕΛΧΙΣ ΙΚΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ για καθορισμό αφετηρίας και στάσεων προτεινόμενης κυκλικής διαδρομής ειδικού τουριστικού λεωφορείου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα παράτασης μίσθωσης δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοινότητα Μεγάλη Κερασιά του Δήμου Μετεώρων για τρία χρόνια. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων αναγνωρισμένου δικαιούχου δημοτικού οικοπέδου στην Κ. Παναγίας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα του συλλόγου Διάβας για οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 500 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση της υπ΄αρ. 13061/4-03-2020 παράτασης σύμβασης εκμίσθωσης δικαιώματος εμπορίας ύδατος της δημοτικής πηγής στη θέση «ΠΑΛΑΒΗ» Κοινότητας Κλεινού, λόγω μεταβίβασης-εκχώρησης των δικαιωμάτων της μισθώτριας εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Α.Ε.» προς την εταιρεία «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥ ΙΚΕ». Έγινε αλλαγή στην επωνυμία και μεταβίβαση δικαιωμάτων. “Όχι” από την παράταξη του κ. Παπαμιχαήλ. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η εταιρεία δείχνει ότι δεν θέλει να προχωρήσει το έργο και καταψήφισε. Η τροποποίηση δεν εγκρίθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ