Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων – Οι αποφάσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ 19:30 Πενήντα λεπτά διήρκησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων, που διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε ομόφωνα ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου στην οδό Ι. Ζιώγα.

Επίσης, πρόταση του Δήμου που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα μεταφερθεί στο “Ταμείο Ανάκαμψης”.

Εγκρίθηκαν τα εξής θέματα:

1. Υποβολή αιτήματος πρόσληψης προσωπικού στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων ανέργων 55-67 ετών. Θα υποβληθεί αίτημα για πρόσληψη 10 ατόμων στις ειδικότητες Συντηρητές χώρου πρασίνου, εργάτες κήπου, χτίστες, ξυλουργοί και καθαριστές κτηρίων. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ δήλωσε ότι βλέπει με ικανοποίηση ότι υλοποιείται η πρότασή του για αξιοποίηση του προγράμματος, διότι ο Δήμος μπορεί να βοθήσει συνδημότες μας με ελάχιστο κόστος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Η χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών από Θεομηνία σε υποδομές του Δήμου Μετεώρων (Δ.Ε. Κλεινοβού)» μέχρι 31-12-2022. Είναι η τρίτη παράταση. Μειοψήφησε ο κ. Παπαμιχαήλ.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών από Θεομηνία σε υποδομές του Δήμου Μετεώρων (Δ.Ε. Καστανιάς –Ασπροποτάμου)» μέχρι 31-12-2022. Μειοψήφησε ο κ. Παπαμιχαήλ.

4. Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου για τη νομική υποστήριξη του Δημάρχου για την υπόθεση που αφορά στο Κονάκι Μέκιου της Περιστέρας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ’ αριθ. 44/2022 απόφασης (Διαδικασία Εκούσιας Διαδικασίας) του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Πρόσληψη παιδιάτρου για την αντιμετώπιση των αναγκών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μετεώρων για διάστημα 10 μηνών. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Τροποποίηση πρ-σμού οικ. έτους 2022. Κατά πλειοψηφία.

8. Ανάθεση εργασιών επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη ΔΕΔΔΗΕ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής και ορισμός υπολόγου για την αντιμετώπιση δαπάνης επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Οι όροι διακήρυξης εκμίσθωσης δημοτικού αγρού 20,00 στρεμμάτων στη θέση «Πούλιο Βουτάδες» της Κ. Μεγάλης Κερασιάς του Δήμου Μετεώρων. Αρχική τιμή 10 ευρώ. Εγκρίθηκαν ομόφωνα.

11. Εξειδίκευση πίστωσης για οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μας που επλήγησαν από φωτιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12. Εξειδίκευση πίστωσης για οικονομική ενίσχυση συμπολίτισσας μας που επλήγη από πλημμύρες. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13. Εξειδίκευση πίστωσης για συμμετοχή του Δήμου στο 32ο τριήμερο πανελλήνιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) με θέμα «Διαχείριση Αγροτικής Ρύπανσης (πλαστικά οργανικά κτλ) και υποδομές», που θα γίνει από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου. Εγκρίθηκε ομόφωνα ποσό 2000 ευρώ.

14. Έγκριση πρακτικών φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Θεόπετρας του Δήμου Μετεώρων. Από 80 ευρώ τον μήνα αρχική τιμή, δόθηκε καλύτερη προσφορά στα 200 ευρώ από την εταιρεία e-bikes. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15. Ορισμός συμβολαιογράφου για σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου δωρεάς και σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ακίνητο στην Κοινότητα Μαυρελίου του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα η κ. Ελευθερία Καλογήρου.

16. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες συμμετοχής στο πρόγραμμα εορτασμού της NATIONAL FITNESS DAY FOR EUROPE “BE ACTIVE DAY”. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 600 ευρώ.

17. Εξειδίκευση πιστώσεων για δαπάνες εορτασμού της ημέρας της Τρίτης Ηλικίας (500 ευρώ), της επετείου της Πυρπόλησης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου (1950 ευρώ). Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 2450 ευρώ.

18. Αίτημα της ΓΑΛΑ.Τ.Ε.Σ. ΒΑΛΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΜΠΑΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΚΕ για νέα αναπροσαρμογή τιμών της σύμβασης της με το Δήμο Μετεώρων. Από 1 ευρώ στο 1,25 το παστεριωμένο γάλα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19. Εκτέλεση της υπ΄αριθμ. 79/2022 απόφασης του Μον. Πρωτοδικείου Τρικάλων ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών κατά Καναβού Στυλιανής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για άσκηση προσφυγής για τις κοινωφελείς περιουσίες Δήμου Μετεώρων καθώς και ορισμός δικαστικού επιμελητή. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

21. Εξειδίκευση πίστωσης για οικονομική ενίσχυση του πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 500 ευρώ.

22. Έγκριση πρακτικού Ι της Επιτροπής διαγωνισμού (με συστημικό αριθμό 185428) του έργου «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής» πρ-σμού 227.419,36€ (πλέον ΦΠΑ 24%). Εγκρίθηκε ομόφωνα. Προσωρινή ανάδοχη η κ. Ελένη Σουλεμέτση με 43,65% έκπτωση.

23. Έγκριση πρακτικού Ι της Επιτροπής διαγωνισμού (με συστημικό αριθμό 185422) του έργου «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας» πρ/σμού 509.677,42€ (πλέον ΦΠΑ 24%). Εγκρίθηκε ομόφωνα. Προσωρινή ανάδοχη η εταιρεία Αφοι ΤΕΑ Ε.Ε. με 42,36% έκπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ