Περπατάνε τα σκουπίδια;

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 είχα γράψει, εδώ στην ιστοσελίδα tameteora.gr, ένα σχόλιο με τίτλο «Τί είδε ο Βλάχος…» και δημοσίευα φωτογραφίες από δύο σωρούς σκουπιδιών που ήταν στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Προχθές (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022), προς μεγάλη έκπληξή μου, είδα ένα νέο σωρό σκουπιδιών σε απόσταση 20 μέτρων από τους σωρούς που είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά. Δεν φαίνονται καλά από το μονοπάτι που πηγαίνει προς τον Άγιο Βασίλειο, αν και απέχει μόνο 6-7 μέτρα από αυτά, γιατί το έδαφος σ’ εκείνο το σημείο είναι κατηφορικό. Να σημειώσω ότι ούτε η Πλατεία Αγίου Αντωνίου, ούτε ιδιόκτητα οικόπεδα αλλά ούτε και το σημείο πριν από τον Άγιο Βασίλειο είναι σκουπιδότοπος.

Πλησιάζοντας κοντά στα σκουπίδια, είδα μια ψάθινη ξύλινη μισοκαμμένη καρέκλα, η οποία έχει… προϊστορία. Πριν από μερικούς μήνες κάποιοι «λεβέντες» και «θαρραλέοι» νέοι της Καλαμπάκας πήραν την καρέκλα από την πόρτα του Αγίου Αντωνίου και την έκαψαν μαζί με άλλα ξύλα. Εδώ, θα μου πείτε, στις 5-12-2021 έκαψαν ολοσχερώς ολόκληρο κυπαρίσσι ύψους 25 μέτρων, στην καρέκλα θα «κολλούσαν»;

Η καρέκλα, όσα κομμάτια είχαν μείνει από τη φωτιά, αποδείχτηκε εφτάψυχη. Την ξαναείδα, δεύτερη φορά, σε έναν από τους δυο σωρούς σκουπιδιών που είχα γράψει. Και εδώ είναι το θαύμα(!), την ξαναείδα τρίτη φορά στα σκουπίδια τα… σημερινά! Έπρεπε να τριτώσει το κακό!

Μπορεί να μου πει κάποιος πως μετακινήθηκαν τα σκουπίδια, γιατί απ’ όσο είδα, πόδια δεν έχουν! Και τα σκουπίδια αυτά είναι τα ίδια με αυτά που ήταν στην πλατεία Αγίου Αντωνίου πριν από λίγες ημέρες και που τότε σε σχόλιό μου στην εφημερίδα «Τα Μετέωρα» είχα γράψει ότι τα μάζεψαν υπάλληλοι του Δήμου επειδή είχα δει κάποιες σακούλες σκουπιδιών δίπλα από τον μεγάλο κάδο. Φαίνεται όμως πως έκανα λάθος. Τώρα τα μάζεψε πολίτης και τα πέταξε εκεί; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Τα μάζεψαν υπάλληλοι του Δήμου και κάποιος για ευκολία τα πέταξε εκεί; Δεν είδα και δεν παίρνω όρκο. Ένα θα πω: Μήπως, τελικά, είμαστε αδιόρθωτοι;

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Η ΚΑΜΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ