Μία πρωτότυπη ιδέα γραφής & εξωστρέφειας Αλά Γαλλικά, από τους απόφοιτους ‘Τουριστικούς Συνοδούς’ του ΔΙΕΚ Καλαμπάκας

Στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος των Γαλλικών, οι απόφοιτοι πλέον της ειδικότητας των ‘Τουριστικών Συνοδών’ του ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι παραπάνω! Ένα σκαλοπάτι που συνδέει τις σπουδές και το πτυχίο τους, τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με την επαγγελματική τους εξέλιξη. Στη γραφή και δημιουργία ενός πρωτότυπου σύντομου και περιεκτικού τουριστικού οδηγού, ένα Προσπέκτους αλά γαλλικά (un Prospectus à la française)! Συγκεκριμένα, πρόκειται για ‘ένα τρίστηλο αναδιπλούμενο έντυπο φυλλάδιο διπλής όψης, που συμπυκνώνει τις σημαντικότερες πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Μετεώρων. Η εν λόγω προσπάθεια αποτελεί το αποτέλεσμα συζητήσεων και καταγραφής δεδομένων, μεταξύ των καταρτιζομένων, υπό την επίβλεψή και καθοδήγηση μου, καθώς και αναζήτησης βιβλιογραφίας και πληροφοριών από την Δανειστική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, κατά την πορεία του εξαμήνου. Το περιεχόμενό του, μέρος του οποίου δημοσιεύεται στο παρόν άρθρο, αφορά σε σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής καθώς και αξιόλογους κοντινούς προορισμούς εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην μοναστική πολιτεία των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, την παραδοσιακή Γαστρονομία, τις τοπικές σπεσιαλιτέ, επιδόρπια και ποτά. Τις δυνατότητες άθλησης, εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, ανταμώματα τοπικών φυλών και εκδηλώσεις για ήθη και έθιμα. Γίνεται επίσης αναφορά στα βασικά είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, στο δίκτυο Natura 2000 καθώς και την Unesco, στην οποία είναι ενταγμένη η περιοχή, ήδη από το 1988. Τέλος, Ιδέες σουβενίρ και ντόπιων γαστρονομικών προϊόντων για αγορά από τους επισκέπτες, δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από εδώ. Το εν λόγω φυλλάδιο, απευθύνεται σε γάλλους και γαλλόφωνους τουρίστες της περιοχής. Θα στηριχθεί διαδικαστικά και οικονομικά από το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμπάκας Infotourist, ενώ θα διανεμηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου Μετεώρων, όπως: μουσεία, μονές, ΜΜΜ κλπ.
Παρόμοιες πρωτοβουλίες, αποτελούν παράδειγμα εφαρμογής της γνώσης στο πεδίο, που ευτυχώς ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της αίθουσας διδασκαλίας με την προκαθορισμένη από τα αναλυτικά προγράμματα διδακτέα ύλη, ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα ένα παράθυρο στην εξωστρέφεια της αγοράς εργασίας.
Ένα μεγάλο μπράβο στους καταρτιζόμενους που πίστεψαν, ενδιαφέρθηκαν και ασχολήθηκαν για τη ευόδωση αυτού του στόχου. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον κ. Νικολογιάννη Σπυρίδων, που προθυμοποιήθηκε να στηρίξει αυτή μας την προσπάθεια με την αγαστή συνεργασία της μοναστικής πολιτείας.

Η καθηγήτρια των γαλλικών του τμήματος των ‘Τουριστικών Συνοδών’ ΔΙΕΚ Καλαμπάκας
Φωτεινή Σπανού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ