Τι είδε ο… Βλάχος στην Καλαμπάκα κατεβαίνοντας από τα βουνά

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μετά από 40ήμερη απουσία από την Καλαμπάκα, γύρισα στην πόλη που γεννήθηκα. Κάνοντας χθες μια βόλτα στην πλατεία Αγίου Αντωνίου είδα δυο σωρούς… ‘πολεμοφοδίων’ (σκουπιδιών) πάνω στους κυβόλιθους. Και σήμερα λιάζονται εκεί αυτά τα… απόβλητα. Πως βρέθηκαν αυτά τα σκουπίδια εκεί; Οι νεολαίοι που κάθε βράδυ «κατοικοεδρεύουν» εκεί μέχρι τα ξημερώματα, αφού πιούν και φάνε, πετάνε αυτά που δεν τρώγονται σε ιδιόκτητο χώρο. Μάλλον ο ιδιοκτήτης του χώρου τα μάζεψε και τα άφησε σε εμφανές σημείο, για να τα μαζέψουν από το Δήμο, αφού δεν ήξερε σε ποιες αυλές έπρεπε να τα πάει, για να τα δουν οι γονείς αυτών των παιδιών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Και να φανταστεί κανείς ότι στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλος πράσινος κάδος και μικροί κάδοι (καλάθια). Αυτοί όμως… «το γουδί το γουδοχέρι»!

Βέβαια, αντί από το Δήμο να γίνουν προσπάθειες να μαζευτούν τα σκουπίδια παίρνονται αποφάσεις να καθαριστούν «δήθεν» γειτονικά οικόπεδα πολιτών, καθαρίζοντας μονοπάτια πρόσβασης στο σπίτι τους… χώρια που, όπως μου είπαν, υπάλληλοι καθαρισμού πετάνε κι αυτοί τα σκουπίδια κάτω από τον τοίχο της πλατείας.
Εκτός από τα σκουπίδια είδα κι ένα παγκάκι που είχε (του άφησαν οι βάνδαλοι και ο καιρός) μόνο σίδερα. Θα είναι νέου τύπου παγκάκι! Πόσο δύσκολο είναι να μπουν πέντε ξύλα;

Δεν πρόλαβα να έρθω και με σύγχυσαν πάλι. Αυτά προς το παρόν.

Γιάννης Ψαρρής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ