Παραμελημένα ρέματα σε Διάβα και άλλα χωριά περιμένουν τους υπεύθυνους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για πολλοστή φορά οι κάτοικοι της Διάβας που διαμένουν στην είσοδο του χωριού, στην περιοχή που ξεριζώθηκε η λεύκα κατά τη χθεσινή νεροποντή.

Αιτία δεν είναι άλλη από την επικινδυνότητα του ρέματος που διασχίζει τον οικισμό στο σημείο αυτό και που πολλές φορές κατά το παρελθόν, όπως και χθες, πλημμύρισε υπόγεια και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των περιοίκων.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και πρόσφατα, στον Δήμο και στην Περιφέρεια, αλλά οι υπεύθυνοι κωφεύουν, κι όλα αυτά εν έτει 2022, όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν ήρθαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την Πολιτεία για τα περιβόητα και πολυδιαφημισμένα αντιπλημμυρικά έργα.

Και βέβαια, το ρέμα αυτό δεν είναι το μοναδικό που είναι επικίνδυνο στη Διάβα, ενώ γενικά στον Δήμο Μετεώρων τέτοια επικίνδυνα ρέματα, αδιαμόρφωτα και παραμελημένα ίσως ναι είναι και δεκάδες.

Το ζητούμενο για ακόμη μια φορά είναι η πρόληψη και η υπευθυνότητα από τις αρμόδιες Αρχές, διότι όσα νομικά δίκαια και να έχει ο πολίτης, η καταστροφή της περιουσίας και η ψυχική οδύνη δεν αποζημιώνονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ