«Πράσινο φως» για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στον Δήμο Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με δύο σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων στο γραφείο του Δημάρχου και Προέδρου της, Θεόδωρου Αλέκου.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στο έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις Βελτίωσης της Διαχείρισης και Αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές Διαχείρισης του Δήμου Μετεώρων» και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού, διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισµού µέσω ΕΣΗ∆ΗΣ, για την επιλογή αναδόχου.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλέκος το έργο είναι συνολικού προϋπολογισµού 6.071.045,16 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η χρηµατοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Τόνισε επίσης ότι είναι ένα μεγάλο έργο που αφορά σε ολόκληρο τον Δήμο Μετεώρων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μέρος του έργου αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ, επισήμανε ο Δήμαρχος κατόπιν σχετικής ερώτησης του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα προτιμούσε να είναι ξεχωριστό έργο το φωτοβολταϊκό.

Επιπλέον ο κ. Παπαμιχαήλ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το έργο.

Ο Αντώνης Τούλας συμφώνησε με τον κ. Παπαμιχαήλ ότι θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό έργο το φωτοβολταϊκό, ψήφισε την τεχνική περιγραφή του έργου, ενώ καταψήφισε τους όρους και τις εγγυήσεις από τη σελ. 14 έως τη σελ. 43, σημειώνοντας ότι δεν είναι όροι υγιούς ανταγωνισμού και δεν θα προσελκύσουν πολλούς ενδιαφερόμενους.

Επίσης, ορίστηκε η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης του διαγωνισμού, που θα αποτελείται από τους: Σαλκιτζόγλου Αθηνά, Ράπτη Γεωργία και Βασιλόπουλο Θεόδωρο.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών για το έτος 2022 και αναφορικά με υποβολές χρηματοδότησης Δράσεων της ΔΕΥΑ Μετεώρων. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ομόφωνα οι: Ράπτη Γεωργία, Σαλκιτζόγλου Αθηνά και Τσόγιας Χρήστος.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν ο Χρήστος Παπαγεωργίου και η Μαρία Φροσυνάκη, ενώ παραβρέθηκε σε αυτή ως θεατής ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Κώστας Τόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ