Η Βλαχάβα διεκδικεί τη θέση που της αξίζει στον νέο τουριστικό χάρτη της περιοχής Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε με ικανοποίηση ότι η τουριστική ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα εκτείνεται πέραν των στενών ορίων της Καλαμπάκας και του Καστρακίου.

Στο χωριό της Διάβας αλλά και σε άλλα χωριά του Δ. Μετεώρων νοικιάζονται καταλύματα, κυρίως μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ παράλληλα λειτουργούν ταβέρνες που προσφέρουν γευστικότατες γαστρονομικές επιλογές.

Ένα από αυτά τα χωριά είναι και η Βλαχάβα, που έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής των Μετεώρων, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης.

Ωστόσο, το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στον επιχειρηματικό τομέα για το ορεινό γειτονικό μας χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 910 μ., σηματοδοτεί και κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν, μια που ο τουρισμός αποτελεί κάτι νέο, καθώς μέχρι και πολύ πρόσφατα οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνταν στην πλειονότητά τους με την κτηνοτροφία.

Όπως γνωρίζουμε, στις τοπικές Αρχές έχουν αναφερθεί κάποια περιστατικά που δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τη νέα εποχή που έχει ανατείλει στη Βλαχάβα και που αφορούν στην καθαριότητα, στην ανεξέλεγκτη διέλευση ζώων από το οδικό κύκλωμα και γενικά στην άναρχη εικόνα του χωριού.

Και βέβαια, η βελτίωση της εικόνας του χωριού δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο στους επισκέπτες, αλλά στους συνδημότες μας και κυρίως στους κατοίκους του χωριού, που επιθυμούν την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους και την ανάπτυξη του τόπου τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλιστα. Βγαίνουν οι νεοφώτιστοι του τουρισμού, να πουνε στους άλλους πως να ζήσουν τη ζωη τους. Κτηνοτροφία κακο. Ορντιναντσα του τουριστα καλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ