Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 13:00 Συνεδριάσε σήμερα Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων στο γραφείο του Δημάρχου και Προέδρου της επιχείρησης, Θεόδωρου Αλέκου, στο Δημαρχείο του Δήμου στην Καλαμπάκα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα. Αυτά ήταν:

1. Το Πρακτικό Ι για τη Διενέργεια Διαγωνισμού του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ». Ο διαγωνισμός ήταν άγονος και θα κολουθήσει ό,τι προβλέπεται (επανάληψη ή απευθείας ανάθεση).

2. Η αίτηση απόσπασης υπαλλήλου από τη ΔΕΥΑ Θήβας στη ΔΕΥΑ Μετεώρων.

3. Η ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών. Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης ζήτησε κάποια επιπλέον στοιχεία για διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών κάποιων απασχολούμενων.

Προ ημερησίας διατάξεως η Αντιπολίτευση έθεσε ένα σοβαρό θέμα που αφορά στις οφειλές μισθωτών στη ΔΕΥΑΜ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμη κι αν υπάρχει υπόχρεος ο μισθωτής, σε περίπτωση λύση της μίσθωσης αυτός που καλείται να εξοφλήσει την οφειλή είναι ο μισθωτής-ιδιοκτήτης.

Πρόκειται για ένα κενό στον Κανονισμό, όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, Ντίνος Καρακώστας, που εξετάζεται για να βρεθεί λύση.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια και ότι είναι σε επαφές με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, και τον Πρόεδρο των ΔΕΥΑ, οι οποίοι έχουν ζητήσει νομοθετική παρέμβαση για το θέμα.

Επίσης, ο κ. Καρακώστας ενημέρωσε και για την έναρξη των διακοπών στην υδροδότηση οφειλετών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι σε κάποια χωριά υπάρχουν οφειλές 130 και 100 δημοτών!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ