Καστράκι Καλαμπάκας: Η λιτάνευση των ιερών εικόνων και των αγίων λειψάνων, και ο Μικρός Αγιασμός στην πλατεία

Τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και άγιες εικόνες που βρίσκονται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Καστρακίου, από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα είχαν πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή μας.

Το παραδοσιακό θρησκευτικό έθιμο της λιτάνευσης των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων τήρησαν σήμερα το πρωί, Τρίτη της Διακαινησίμου, οι κάτοικοι του Καστρακίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Στο τέλος της ο π. Ιωάννης Παπαϊωάννου ζήτησε από τους πιστούς την ώρα που θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη λιτάνευση να κρατούν με ευλάβεια τις εικόνες και τα λείψανα και να βιώνουν την μοναδική και ιερή αυτή στιγμή.

Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι, πήραν στα χέρια τους τις εικόνες και τα λείψανα, και τα περιέφεραν στις γύρω ράχες, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».

Η πομπή κατέληξε στην πλατεία του χωριού, όπου ο π. Ιωάννης Παπαϊωάννου τέλεσε τον Μικρό Αγιασμό, και οι πιστοί προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα και τις Άγιες Εικόνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ