Κραυγή αγωνίας από πολίτες και επιχειρήσεις της Καλαμπάκας για γενναία μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

Η παραμονή των τιμών στην ενέργεια σε υψηλά επίπεδα πυροδοτώντας το κύμα ανατιμήσεων σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, εκτίναξε σε νέα υψηλά τον πληθωρισμό ο οποίος έφτασε στο 8,9% το Μάρτιο από 7,2% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Με δεδομένη τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολίτες και επιχειρήσεις, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες της Καλαμπάκας ζητούν την τάχιστη λήψη μέτρων ανακούφισης, μια οι περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην τοπική μας οικονομία από τη συνεχόμενη κρίση ακρίβειας, που εξελίσσεται από τον Αύγουστο του 2021, λόγω του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, είναι πλέον ορατή απ’ όλους και η άποψη ότι πρέπει να επανέλθει η οικονομική ευημερία των πολιτών και των επιχειρήσεων, με αύξηση των εισοδημάτων και  ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να απορροφήσουν μέρος της αύξησης του κόστους προϊόντος, μειώνουν τη μικτή κερδοφορία τους. Επίσης, λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες και βοηθητικές ύλες, στις μεταφορές και στην ενέργεια, οι λειτουργικές δαπάνες έχουν εκτιναχθεί, καθιστώντας τις επιχειρήσεις μη βιώσιμες, γι’ αυτό μια γενναία δέσμη μέτρων είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη, για να αποφευχθεί ένα μπαράζ λουκέτων σε επιχειρήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ