Σε ανοδική τροχιά η κρουαζιέρα στον Βόλο – Πόσοι θα αποφασίσουν να επισκεφτούν τα Μετέωρα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επιστροφή στις συνθήκες προ κορωνοϊού για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Βόλου. Η νέα σεζόν για τις αφίξεις άρχισε στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου. Θα “πιάσουν” λιμάνι 46 κρουαζιερόπλοια και μέχρι σήμερα έχουν αφιχθεί τρια. Η επόμενη άφιξη είναι στις 20 Απριλίου, οπότε αρχίζει να κλιμακώνεται η κίνηση, μέσα στον Μαιο.
Το 2021 είχαμε συνολικά 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, ενώ και φέτος θα πιάνει λιμάνι το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Europa 2, με τους επιβάτες να κάνουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή. Το 2020 καταγράφηκαν 5 αφίξεις.

Κι ενώ οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου θα γίνονται η μία μετά την άλλη το μεγάλο ερώτημα είναι αν πόσοι από τους επιβάτες όλων αυτών των πλοίων θα έρθουν στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Σύμφωνα με στοιχεία προηγούμενων ετών η αναλογία των ξένων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια που φεύγουν από το λιμάνι του Βόλου για τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 50% ποσοστό που λίγα χρόνια πριν έφτανε το 80%. Οι υπόλοιποι μένουν στην περιοχή και ακολουθούν πρόγραμμα επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και στο Πήλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img