Μάγεψαν οι δράσεις για τη Γιορτή του Παιδικού Βιβλίου – Καθήλωσε τα παιδιά η συγγραφέας Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την ευκαιρία να δουν από κοντά και μάλιστα στον χώρο τους μία νέα και αξιόλογη συγγραφέα παιδικών βιβλίων είχαν σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου παιδιά τριών δημοτικών σχολείων της Καλαμπάκας.

Η συγγραφέας Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη κατέπληξε παιδιά και εκπαιδευτικούς με την απλότητα, την αμεσότητα και τον τρόπο που παρουσίασε το συγγραφικό της έργο και μίλησε για την αξία του βιβλίου.

Οι σημερινές δράσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, από την εφημερίδα «Τα Μετέωρα» και σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της Καλαμπάκας με στόχο την προώθηση και ενίσχυση της παιδικής φιλαναγνωσίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο 2ο (Τάξη ΣΤ’), 3ο (Τάξη Ε’)  και 4ο (Τάξη ΣΤ’ – δύο τμήματα) Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, ενώ η δεύτερη φάση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου, στο 1ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, πάντα με τη συμμετοχή της συγγραφέως Μαρίας Δουρίδα-Μηταράκη.

Η εφημερίδα «Τα Μετέωρα» πέρα από τις αξίες που υπηρετεί απέναντι στον αναγνώστη τόσα χρόνια τώρα, έχει στους βασικούς της στόχους την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, της αγάπης για το βιβλίο και τη στήριξη της πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου. Γι’ αυτό και στις σελίδες της όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενεί ανθρώπους των Γραµμάτων και των Τεχνών, συγγραφείς Παγκόσμιας και Πανελλήνιας εμβέλειας, εμπεριστατωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις και αφιερώματα, καθώς και διαγωνισμούς για δωρεάν βιβλία.

Με αυτά ως οδηγό και σε μια δύσκολη για όλους μας εποχή, κατά την οποία οι αξίες και τα ιδανικά κλυδωνίζονται, ο ρόλος κάθε Εφημερίδας είναι πολύπλευρος και καθοριστικός, γι’ αυτό, στηρίζουμε τη νέα γενιά και σε συνεργασία πάντα με τους δραστήριους και επιμορφωμένους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας διοργανώσαμε αυτές τις ξεχωριστές δράσεις, που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.

Στις δράσεις ακούστηκαν σημαντικά πράγματα για το βιβλίο, την ανάγνωση, τη γνώση. Τα παιδιά για μία περίπου ώρα -το κάθε τμήμα- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από την ίδια τη συγγραφέα την αφήγηση της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας της με τίτλο: “Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού”, να συνομιλήσουν μαζί της, αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τις οποίες η ίδια η συγγραφέας είχε ετοιμάσει γι’ αυτά.

Όλα εξελίχθηκαν σε μια πολύ όμορφη γιορτή, όπως εξάλλου ταιριάζει και στο βιβλίο μας που γιορτάζει αύριο.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι:”Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο, είναι σαν ν’ ανοίγεις ένα παράθυρο στον κόσμο”.

Τις δράσεις οργάνωσε και συντόνισε η Βιβλιοθηκονόμος Έφη Δούλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ