Συναγερμός για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης – Σύσκεψη στο Μαξίμου – Καταγραφή αποθεμάτων και από Καλαμπακιώτικες επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει το μεσημέρι ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας και Ανάπτυξης. Στόχος είναι να εξεταστούν όλα τα δεδομένα από τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η ενεργειακή κρίση, στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και να αποφασιστούν μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Ο Γιώργος Γεωργαντάς στις τοποθετήσεις του είναι ιδιαιτέρως καθησυχαστικός, τονίζοντας πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός από την πλευρά των καταναλωτών.

Καταγραφή αποθεμάτων και στην Καλαμπάκα
Υποχρέωση για ενημέρωση των διαθέσιμων αποθεμάτων τους έχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tameteora.gr και στην Καλαμπάκα επιχειρήσεις έχουν καταγράψει τα εμπορεύματά τους, όπως ακριβώς τους έχει ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μέσα σε διάστημα δύο ημερών οι εταιρείες θα πρέπει να καταγράψουν τα ακριβή αποθέματα που έχουν σε πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, λιπάσματα, ζωοτροφές, ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σιμιγδάλι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σιμιγδαλιού και αλεύρια δημητριακών, ηλίανθο και φυτικά έλαια εκτός από το ελαιόλαδο και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Τα στοιχεία θα πρέπει να επικαιροποιούνται ανά τακτά διαστήματα, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να δηλωθούν τα αποθέματα σε συγκεκριμένα προϊόντα σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ