Μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1, μία ομάδα 14 μαθητών συνοδευόμενη από 2 καθηγητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 28 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2022.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης σε τεχνολογίες Ψηφιακού Μάρκετινγκ (Digital Marketing) κάτι που θα τους βοηθήσει σημαντικά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες στην σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα τους.
Μεταξύ των μαθημάτων επισκέφθηκαν και επιχειρήσεις όπως την «Smart Kiss» η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία και προώθηση ιστοσελίδων, την «Onda Grafe» στην πόλη Loures που ασχολείται με την ψηφιακή εκτύπωση και τη γραφιστική και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες στην Πορτογαλία. Επίσης επισκέφθηκαν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για τη Βιομηχανία Ηλεκτρονικών, Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής CINEL όπου ξεναγήθηκαν στις υποδομές του.
Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν δραστηριότητες πολιτιστικής φύσης που περιλάμβαναν επισκέψεις στο Ενυδρείο της Λισαβόνας (Oceanário de Lisboa), την αστική κοινότητα «Σίντρα» όπου περιηγήθηκαν στο Εθνικό Παλάτι «Πένα», το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, τον Πύργο της Μπελέμ, το Μουσείο των Επικοινωνιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ