Τιμήθηκαν οι πεσόντες Χασιώτες στην εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Μερίτσας [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την επέτειο από την ηρωική Μάχη της Μερίτσας τίμησε σήμερα ο Δήμος Μετεώρων σε μία λιτή εκδήλωση μνήμης που έγινε στη θέση «Βελίκα» Οξύνειας στον χώρο του μνημείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των επτά Χασιωτών που έπεσαν υπέρ Πατρίδας στις 12 Φεβρουαρίου 1943 τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος μαζί με ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούτας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας.

Κύριος ομιλητής φέτος ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Οξύνειας κ. Χύτας Κωνσταντίνος.

Μετά από τις ομιλίες ακολούθησε το προσκλητήριο των επτά πεσόντων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, αντιστεκόμενοι στους κατακτητές: Χρήστος Κουτσιαλής, Γεώργιος Δημ. Καραζήσης, Δήμος Νικ. Ζήσης, Αθανάσιος Παπαδήμας, Ιωάννης Χρ. Λάμπρου, Αθανάσιος Βλάχος και Νικόλαος Σωτ. Μουλαράς.

Στη μάχη αυτή περίπου 60 αντάρτες με την βοήθεια πολιτών των Χασίων κατάφεραν να αποδεκατίσουν 306 Ιταλούς άρτια εξοπλισμένους.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο βουλευτής Αθανάσιος Λιούτας, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος περιβάλλοντος Ντίνος Μπάρδας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης ο Βασίλειος Μάνος, εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας Οξύνειας ο Πρόεδρός της Δημήτρης Τσιλίκης. Στεφάνι κατέθεσε και ο Πρόεδρος του ΑΓΡΟΓΑΛ Δημήτρης Κόττης.

Η εκδήλωση έληξε με την υποστολή της ελληνικής Σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τελετάρχης ήταν ο δημοτικός υπάλληλος Μετεώρων Βαγγέλης Τζιουβάρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ