Κ. Ράντος – Δ. Λύπας: Αντιπαράθεση και… αναζήτηση των κωδικών του διαχειριστικού του infotourist

Αντιπαράθεση για το θέμα των κωδικών που χρειάζονται για την διαχείριση της ιστοσελίδας του infotourist του Δήμου Μετεώρων σημειώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ράντου και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Λύπα.

Ο κ. Ράντος ήταν αυτός που τοποθετήθηκε πρώτος λέγοντας: «Μέχρι στιγμής για τα δύο Μουσεία δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά. Το έχω επισημάνει πολλές φορές μέσα από αυτόν τον χώρο, στα ράδια έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Λύπα, αλλά συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ο κ. Αντιδήμαρχος ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλο ωράριο στην ιστοσελίδα και με άλλο ωράριο να λειτουργεί το Μουσείο. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Όταν φτάνει ο άλλος στην πόρτα, έχοντας το κινητό του και βλέποντας τις ώρες λειτουργίας, να βρίσκει κλειστή την πόρτα. Μάλιστα, πληρώσαμε 7.000 ευρώ για το περίπτερο (σ.σ. στον Μύλο των Ξωτικών) στα Τρίκαλα, ερχόντουσαν (σ.σ. οι επισκέπτες) στην Καλαμπάκα, στο Καστράκι, και το Μουσείο στο Καστράκι ήταν κλειστό. Αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν. Πρέπει να συμφωνεί το ωράριο του infotourist και της ιστοσελίδας του Δήμου με τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τρεις ώρες, μία. Αλλά ό,τι γράφει, να λειτουργεί το Μουσείο. Είναι η μεγαλύτερη δυσφήμιση. Να πάνε στην πόρτα και να τη βρίσκουν κλειστή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση. Το λέω για τελευταία φορά. Αν θέλουμε, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι μόνο να βάλουμε εισιτήριο, αλλά να είμαστε κύριοι σε αυτά που γράφουμε».

Ο κ. Λύπας απάντησε: «Όσον αφορά στα λεγόμενα του κ. Ράντου, να ενημερώσω και να ξεκινήσω ότι να είστε βέβαιος, κ. Ράντο, ότι ασχολούμαστε πολύ πιο σοβαρά από εσάς και με υπευθυνότητα. Και το έχουμε αποδείξει. Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί λέω το έχουμε αποδείξει. Εάν θα κάνετε τον κόπο να μπείτε στις κριτικές των επισκεπτών, όλο αυτό το διάστημα, για τις μουσειακές δομές του Δήμου, θα δείτε τα σχόλια ότι με άριστα το 10 είναι στο 9,6, με άριστα το 5 στο 4,7-4,8, και αυτά όχι γιατί τα λέει ο Λύπας, αλλά το trip advisor και παρόμοιοι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό. Για το ωράριο, ναι, φυσικά έχετε ένα δίκιο. Θα ήθελα όμως σεις που περάσατε ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος στις δομές, να μου πείτε το πιο απλό: τους κωδικούς του facebook, του info, πού μπορούμε να τους βρούμε, για να μπορέσουμε να έχουμε τον έλεγχο εμείς, ως Δήμος Μετεώρων που είναι δικές μας μουσειακές δομές, για να μπορέσουμε να αλλάζουμε, χωρίς να ψάχνουμε να βρούμε ποιος ήταν υπεύθυνος, ποιος πλήρωνε, ποιος δεν πλήρωνε όλο αυτό το διάστημα, ποιος έκανε δωρεές, ποιος δεν έκανε, και γιατί ο Δήμος Μετεώρων δεν μπορεί να αλλάξει ως κυρίαρχος αυτών των δομών πλέον τα ωράρια; Έχετε κωδικούς; Ξέρετε πού βρίσκονται; Μπορείτε να μας διαφωτίσετε; Παραδώσατε, όταν παραδώσατε κύριε Ράντο ως δημοτική Αρχή, αυτούς τους κωδικούς στους αρμόδιους υπαλλήλους που είχατε στελεχώσει τα αρμόδια τμήματα, για να μπορεί η επόμενη δημοτική Αρχή να έχει συνέπεια; Ούτε καν ξέρετε που βρίσκονται. Ευχαριστώ…»

Ο κ. Ράντος ξαναπήρε τον λόγο και είπε: «Δηλαδή περάσανε τρία χρόνια, για να τα καταλάβετε αυτό, κύριε Λύπα;»

Και ο κ. Λύπας ανταπάντησε: «Σεις περάσατε τρία χρόνια, για να ανακαλύψετε την Αμερική… και τον τροχό;»

Με παρέμβαση του Πρόεδρου του Σώματος, Νίκου Φωλίνα, η αντιπαράθεση έληξε εκεί…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ