Ο πρωτογενής τομέας στις άμεσες προτεραιότητες του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος εκμεταλλευόμενος την έγκυρη πληροφόρηση που είχε, μετέβη σήμερα στην Αθήνα όπου επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκεί συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα υπεύθυνο των Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο, κατόπιν συνεννόησης που είχε προηγηθεί και παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θώμου Γεώργιου, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα σε σχέση με την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, καθώς και τον προγραμματισμό καινοτόμων εγγειοβελτιωτικών έργων, που αφορούν στην κατασκευή ή και στον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της περιοχής μας.

Ο κ. Παπαγιαννίδης πληροφόρησε τον Δήμαρχο για τα προγράμματα, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος μας σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αλέκο σε εύλογο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμος, έτσι ώστε να μπορεί να καταθέσει προτάσεις αρδευτικών δικτύων που αφορούν σε δενδρώδεις καλλιέργειες, κηπευτικά, πατάτες, σιτηρά, καλαμπόκι, αμπέλια κτλ.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον κ. Παπαγιαννίδη ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής μας, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον με τη σωστή και χρηστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Υποσχέθηκε στον Γενικό Γραμματέα πως θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλυτέρευση της ζωής των αγροτών του Δήμου μας, πετυχαίνοντας ωστόσο μία βιώσιμη, ευφυή, λειτουργική και ασφαλή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Φεύγοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα και δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Δήμου να υπάρξει σύντομη συνάντηση στην όμορφη περιοχή μας.

Από το γραφείο του Δημάρχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img