1ο Συνέδριο Δήμων με Μνημεία UNESCO: Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας οι σύνεδροι

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αφίχθησαν στην Καλαμπάκα οι εκπρόσωποι των δήμων που θα μετάσχουν το τριήμερο 26 – 28 Νοεμβρίου στο 1ο Συνέδριο των δήμων που διαθέτουν Μνημεία της UNESCO.

Οι σύνεδροι ξεκίνησαν το τριήμερο με τον καλύτερο τρόπο, καθώς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλούτο του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας από τον ιδρυτή του, συλλέκτη Παύλο Μπαλογιάννη.

Όλοι τους θαύμασαν τα μοναδικά εκθέματα, κάθισαν στα παλιά σχολικά θρανία και παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τη δημιουργία των Μετεώρων.

Τους συνέδρους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λύπας και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Σπύρος Νικολογιάννης.

Η πρώτη βραδιά στην Καλαμπάκα θα κλείσει για τους συνέδρους στο Κτήμα Λιάκου, όπου θα βιώσουν την πρώτη εμπειρία με την τοπική γαστρονομία.

Στην Καλαμπάκα βρέθηκαν εκπρόσωποι συνολικά εννέα δήμων, ενώ οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για δύο αποστολές η άφιξή τους στην πόλη μας ήταν περιπετειώδης, καθώς η μία ερχόταν με το τρένο που ενεπλάκη σε ατύχημα στα Τρίκαλα (χωρίς να κινδυνέψει η ακεραιότητα κανενός), ενώ το αυτοκίνητο της δεύτερης ακινητοποιήθηκε στον δρόμο λόγω βλάβης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ