Η ενορία της Διάβας μοίρασε παιδικά βιβλία στα βρέφη στην εορτή του οσίου Στυλιανού

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του οσίου Στυλιανού, προστάτου των βρεφών, η ενορία μας τιμώντας τον όσιο Στυλιανό, τίμησε τα βρέφη που οι οικογένειες τους κατοικούν στην Διάβα, αλλά και στην Καλαμπάκα (με καταγωγή από την Διάβα). Στα βρέφη δόθηκε από ένα παιδικό βιβλίο με θεματολογία γύρω από την φύση, τα ζώα, τα Χριστούγεννα, τη θάλασσα. Τα παιδικά βιβλία καλύπτουν τις ηλικίες έως 3 ετών.

Επίσης, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διάβας εκκλησιάστηκαν το πρωί μαζί με τους δασκάλους τους και την Διευθύντρια κα. Κική Χασιώτη. Στους μαθητές του Δημοτικού δόθηκε ως δώρο μία εικόνα του οσίου Στυλιανού. Στο τέλος, οι κυρίες των Επιτροπών μοίρασαν στους μαθητές χυμούς.

Ο εφημέριος του ναού μιλώντας στα παιδιά σημείωσε πως η μόρφωση, τα πτυχία και τα Πανεπιστήμια κάποια στιγμή θα τελειώσουν και πως εκείνο που είναι το σημαντικότερο είναι η παιδεία και όχι η μόρφωση, που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά. Τα παρότρυνε να ακούνε και να αγαπάνε τους γονείς και τους δασκάλους τους, καθώς το σχολείο, η οικογένεια και η Εκκλησία αποτελούν εστίες παιδείας. Επίσης, εστίασε στην μάστιγα του bullying (μπούλινγκ) και μιλώντας στους μαθητές τόνισε πως η παιδεία μας βοηθάει πολύ να δούμε τον άλλον που έχουμε απέναντι μας ως ίσο και πως δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους συμμαθητές μας που άλλοι είναι ψηλοί, άλλοι κοντοί, άλλοι χοντροί, άλλοι έτσι κι άλλοι αλλιώς. Κλείνοντας, παρότρυνε τους μαθητές να έρχονται στην Εκκλησία όχι γιατί πρέπει, αλλά θέλοντας να αγαπήσουν τον Χριστό και πως αν αγαπήσουν τον Χριστό θα αγαπήσουν και θα σέβονται τον συμμαθητή τους, τον διπλανό τους, όλους τους ανθρώπους κι έτσι δεν θα υπάρχει το bullying – ο εκφοβισμός του άλλου.

Με την παύση της πανδημίας, στην ενορία μας θα ξεκινήσει η λειτουργία κατηχητικού για τα βρέφη, η κατήχηση του οποίου θα στηρίζεται στην παιδαγωγική της εικόνας και του ήχου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ